Colombia: Se när sengångaren Chocoanita får återvända till naturen

Colombia: Se när sengångaren Chocoanita får återvända till naturen

Blogg

Skrivet av

Minns ni sengångaren som för en dryg månad sedan kom till vårt räddnings- och rehabiliteringscenter i Colombia? Hon har nu återförts till det vilda.

Hon hade hållits fången av en grupp bybor i området nära floden Atrato i El Choco. Hon upptäcktes och räddades av en djurvän som förde henne till AIUNAU som centret heter. 

På räddningscentret blev sengångaren omhändertagen och fick namnet Chocoanita. Hon undersöktes och man kunde konstatera att hon led av extrem stress. I början var hon så rädd för människor att varje gång någon närmade sig henne slöt hon ögonen.

1020418

Tack vare dig och andra Animal Protectors kan vi ge stöd åt rehabiliteringscentret, som kunde hjälpa henne att återhämta sig från stressen efter att ha hållits fången av människor.

Chocoanita mår nu bra, så bra att hon kunnat återföras till det vilda. Det är där hon hör hemma och vi gläds med henne. Här är filmen som visar hur det såg ut när hon släpptes fri.

Tinka Plese från AIUNAU letar reda på ett bra ställe att släppa ut Chocoanita.

1020407
Colombia: Se när sengångaren Chocoanita får återvända till naturen

Det är genom regelbundna gåvor från Animal Protectors som du, som kan vi stödja AIUNAU och hjälpa sengångare som Chocoanita. Varmt tack!

Läs mer om vårt arbete för att skydda vilda djur >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.