Amer Fort - Elefantridningar

Över 100 000 kräver stopp för elefantridningen vid Amer Fort

Nyheter

World Animal Protection har överlämnat över 100 000 namnunderskrifter i protest mot att elefanter används som riddjur vid Amer Fort i Indien. Vi uppmanar delstatsregeringen i Rajasthan att stoppa elefantridningarna.

Roger Pettersson, generalsekreterare i World Animal Protection Sverige, säger: 

”Amer Fort i Rajasthan i nordvästra Indien är ett 1500-talsfort som lockar många besökare med sin historia och storslagna arkitektur. Tyvärr får 91 elefanter betala ett oerhört högt pris för den här turistattraktionen, när de bär turister på sina ryggar uppför den branta vägen till det gamla fortet. Vi har länge arbetat för att befria elefanterna och nu visar vi tydligt att det finns en stark opinion både i Indien och internationellt för en förändring. Jag hoppas alla underskrifter vi överlämnat till lokalregeringen ska leda till ett slut på elefanternas lidande”.

Aktiviteter under tre dagar

Underskrifterna överlämnades i samband med Elefantens dag den 12 augusti. Det var kulmen under tre dagar av aktiviteter i Rajasthans huvudstad Jaipur, för att uppmärksamma elefanternas svåra levnadsförhållanden. 

Förutom att stoppa elefantridningarna vid Amer Fort vill vi också att elefanterna får komma till ett djurvänligt reservat, där de kan bete sig naturligt och får den veterinärvård och annan omsorg de behöver. 

Demostration mot elefantridningarna på Amer Fort

Över 500 personer deltog i manifestationen ”Walk for Elephants” till stöd för elefanterna. Drygt 150 cyklister i ”Rajasthan Road Riders” cyklade sedan 16 mil från Jaipur till Bisalpur. Det var ett symboliskt lopp för hur elefanterna skulle kunna transporteras från fångenskap till frihet.

Deras budskap var att elefanter är vilda djur som hör hemma i naturen och att Bisalpur kan vara en lämplig plats för att bygga ett djurvänligt reservat för elefanter. Om förslaget blir verklighet skulle elefanterna vid Amer Fort kunna leva värdiga elefantliv i det nya reservatet, efter att de pensionerats som riddjur.

 

Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vi stödjer insatser på plats runt om i världen för att hjälpa utsatta djur, som djurvänliga reservat för björnar, elefanter, valar och delfiner. Vi har också kontakter med många samarbetspartner, FN, EU, olika länders regeringar och företag.

Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. Därmed bidrar vi till en mer hållbar planet, med mindre klimatförändringar och smittspridning mellan djur och människor.

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

Vi är mycket tacksamma för din hjälp. 

Ja, jag vill hjälpa djuren! 

Vi har länge arbetat för att befria elefanterna och nu visar vi tydligt att det finns en stark opinion både i Indien och internationellt för en förändring.

Läs mer..