Sloth used for tourist selfies in the Amazon - Wildlife Selfie Code - World Animal Protection

Skolbarn i Brasilien skapar en bättre framtid för djuren i Amazonas

Nyheter

Vi samarbetade med skolbarn på en turistort i Amazonas för att visa vikten av hållbar turism för vilda djur

Vila São Pedro är en av de populäraste platserna i Amazonas för turistselfies. Många turister reser till regionen – och andra samhällen nära Manaus i Brasilien – för att ta selfies med vilda djur. Sengångare och andra djur rövas från det vilda och hålls i fångenskap av lokalinvånare och turistföretag, så att de kan erbjudas som fotorekvisita till turister.  

Det är därför vi samarbetar med skolbarn i Vila São Pedro.

Varför är barn viktiga? 

Turistindustrin och efterfrågan på selfies med vilda djur skadar arterna som tas från det vilda, men denna farliga trend medför även att många barn slutar gå till skolan under högsäsongen.

Under vårt arbete i området stod det klart att många turister föredrar att ta bilder på djur som hålls av barn. Det medför att barnen skolkar från skolan för att hjälpa till att övertyga turister att betala för selfies med vilda djur.

1019554_0

En pojke som bor i området poserar med en sengångare nära Manaus, Brasilien

Hur hjälper vi till?

För att bekämpa detta har våra rådgivare och lärare på plats gjort en rad utbildningsinsatser. Under tre månader i slutet av 2017 lärde vi ut djurvälfärd, djurs beteende, biologi, ekosystem och naturvård. Sist men inte minst fick eleverna också undervisning om hållbar turism. 

De 350 barn som vi utbildade i Vila São Pedro har blivit våra 'ledare för vilda djur'. De bidrar till att skapa en ljusare framtid för djuren. För att fira arbetet som dessa skolbarn gör kom fyra konstnärer från Manaus till Vila São Pedro och gjorde en stor väggmålning på Jovino Coelho-skolan. 

Barnen har också nyligen visat upp vad de lärt sig om turism med djur, arterna i Amazonas och betydelsen för ortens invånare av att skydda djur. 

amazon_event_community_2

Barn i Vila São Pedro bidrar till att skapa en bättre framtid för djur 

Vår lokala medarbetare Renata Ilha säger: "Nu är vårt projekt inristat på skolväggarna och i studenternas sinnen. Framtiden i Amazonas är ljus eftersom dessa barn kommer att göra skillnad, varenda en av dem."

 

amazon_event_community_1

Barn med sin lärare i Vila São Pedro

Vila São Pedro är det första samhället som förbinder sig att skydda regionens vilda djur. Dessa barn kan vara avgörande för att få stopp på grymma turistselfies. Vi uppmanar fler samhällen i Amazonas att följa det goda exemplet – och förbinda sig att ge vilda djur en bättre framtid.

Läs mer om vårt arbete för att stoppa skadliga selfies med vilda djur

Framtiden i Amazonas är ljus eftersom dessa barn kommer att göra skillnad, varenda en av dem. - Renata Ilha, lokal medarbetare

Läs mer..