Tack för 2023

Tack för 2023 och Gott Nytt År - här kommer en filmhälsning från Roger

Nyheter

Vår generalsekreterare Roger var nyligen och besökte Brasilien och några av de djur som räddats från bränderna tack vare dig och resten av vår globala familj av djurvänner. Se filmhälsning här:

Tillsammans har vi skyddat djur i över 70 år och vi kommer inte sluta förrän alla djur har bra liv och supportrar som du har hjälpt oss att komma närmare den verkligheten varje dag. Som tack vill jag påminna dig om allt bra vi åstadkommit i år.

Vi har tillsammans snart fått stopp på elefantridningar, inte bara vid Amer Fort, utan i hela den Indiska delstaten Rajastan. Elefanten Mundi har fått ett nytt djurvänligt liv efter att ha levt under svåra förhållanden på en djurpark.

Du är del av en global familj av djurvänner

Många av er har skrivit under Kalvkonventionen för att fler kalvar ska få växa upp med sin mamma och för att skydda och utöka betesrätten för kor, kalvar och tjurar. Betesrätten ser till att de får vara utomhus och slipper leva hela sitt liv inomhus.

Vårt arbete har även lett till att fler djur som drabbats av bränderna i Brasilien, även i år, har fått hjälp, vård och rehabilitering - som de magiska jaguarerna. Vi har även fortsatt mata björnar i våra reservat i Rumänien och Pakistan. I Frankrike och Sydostasien är vi med och ser till att elefanter får nya, trygga liv i reservat. World Animal Protection hjälper även till att upprätta havsreservat för valar och delfiner runt om i världen, så kallade Whale Heritage Sites. Vi arbetar även för att få människor att sluta betala för att se delfiner i fångenskap och uppmuntrar Kolmården att sluta med delfinshower.

Foto: AMP

I en rapport avslöjade vi den grymma lejonuppfödningen i Sydafrika och dess kopplingar till illegal export till Sydostasien, där kroppsdelar från lejon används inom traditionell medicin. Och vi sätter press på modeindustrin att sluta använda päls. Bland annat så har Puma slutat använda känguruläder.

Många av er har tagit del av vår djurparksguide, som visar vilka av Sveriges djurparker som erbjuder närkontakt med vilda djur och vad det kan innebära för djuren. För oss är det en självklarhet att vilda djur hör hemma i frihet och inte i djurparker.  

Foto: World Animal Protection / Jittrapon Kaicome

Vi fortsätter kampen för en djurvänligare värld. En värld där vilda djur får leva ostörda i naturen och en värld utan djurfabriker. Många av er mailade sin bank och krävde att deras pensioner och sparade pengar inte går till att bränna ner regnskogen.

Även om det fortfarande finns mycket att göra för att få slut på djurens lidande kan vi se att attityder förändras över hela världen. Fler människor förstår att djur är kännande varelser som förtjänar att leva bra liv – fritt från smärta och lidande, där de får uppleva glädje och njutning och bete sig naturligt.

Tack för att du gav din röst till kampen för att befria björnen Baloo och tack för att du gör världen till en bättre plats för djuren. Jag är verkligen glad för allt du har hjälpt till att uppnå det senaste året. Hoppas att du vill vara med nästa år också.

Tack för att du fortsätter stå på djurens sida. 

 

Gott Nytt År,
Roger Pettersson
Generalsekreterare World Animal Protection Sverige

Läs mer..