Hund räddades från livet på gatorna i Rumänien

Rumänien: Hund räddades från livet på gatorna i Rumänien

Blogg

Skrivet av

Tack vare dina och andra Animal Protectors gåvor kan vi arbeta för att ge Rumäniens gatuhundar en bättre framtid.

Organisationen vi samarbetar med på plats heter Save the Dogs. Nyligen besökte Sabine, som arbetar på World Animal Protections kontor i Nederländerna, Save the Dogs lokaler i den rumänska staden Cernavoda. 

“När man reser runt i området med Save the Dogs innebär det att man ofta stannar för att se till hundar som går omkring på gatorna”, berättar Sabine. 

En övergiven hund

“Inne i centrala Cernavoda såg vi en liten, gullig hund, lite smutsig, som hungrigt letade efter något att äta. Vi frågade runt, men det fanns ingen som kände till hunden. Hunden var rädd för de större hundarna i närheten, men när vi kom närmare för att klappa henne, visade hon ingen rädsla alls.”

hunden-sabine

Till tryggheten på djurhemmet

Save the Dogs beslöt att ta sig an hunden och ta med henne till sitt djurhem. Medan bilen som skulle ta henne till djurhemmet kördes fram stannade Sabine kvar hos hunden så att den inte sprang iväg. Sabine berättar vidare:

“Hunden var så hungrig att hon började tugga på plasten. Jag hittade lite mat utanför dörren till en lägenhet. Den var nog avsedd till ägarens katt, men jag lånade lite. I bilen satt hunden sedan mellan mina fötter och hon tittade på mig med frågande ögon. När jag såg in i hennes ögon kan jag inte förstå hur människor kan överge en så underbar hund på en plats där hon inte kan överleva. Vi tog med henne till det närmaste djurhemmet som drivs av Save the Dogs, där de döpte henne till Sabine.“

Det är tack vare våra Animal Protectors, som vi kan hjälpa hundar som Sabine till nya, kärleksfulla hem. Sabine räddades från gatorna av Save the Dogs. Hon är en av hundarna med tur i Rumänien.