Pictured: Kenya and Bamsee exploring their new home at the Libearty Sanctuary.

Räddade björungar till reservat

Blogg

Skrivet av

De små björnungarna Kenya och Bamse räddades nästan samtidigt. Nu bor de tillsammans i björnreservatet vi stöder i Rumänien och har blivit helt oskiljaktiga. 

Bamse och Kenya var bara tre respektive fyra månader gamla när de räddades och fördes till Libearty björnreservat. De hade båda förlorat sin mor - men nu har de hittat varandra. 

To reddede bjørneunger i Rumænien

Bamse blev separerad från sin mamma efter att de blivit utjagade från en liten by. Kenya hittades ensam i en flod efter att ha trillat i och fastnat.  

Båda björnungarna räddades av vår partnerorganisation AMP (Asociatia Milioane De Prieteni) och togs till reservatet där de fick vård och ett nytt tryggt hem. 

To reddede bjørneunger i Rumænien

Ville bara vara tillsammans 

Paula Ciotlos är VD för vår rumänska partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP), som driver Libearty. Hon säger att ungarna omedelbart kom bra överens med varandra: 

“Föreställ dig två små barn som möts i parken. Det var mer eller mindre detsamma med de två björnarna. De träffades först i karantänområdet. De såg på varandra, började långsamt närma sig varandra, nosade på varandra - och sedan började de leka. " 

Även om de två så småningom blev trötta efter all lek ville de inte vara ifrån varandra en enda minut. De hittade ett bekvämt hörn där de somnade ovanpå varandra och sov så hela natten. 

The bear cubs Kenya and Bamse

Foto: AMP  

I juli var de redo att släppas ut tillsammans i det stora skogsområdet.  Kenya och Bamse har ett hektiskt schema i reservatet. De tillbringar sina dagar med att äta, leka, utforska, sova - och inte minst busa. 

Bamse är en modig och nyfiken björn som älskar att klättra i träd och simma i poolen. Hon springer ständigt runt och hittar de mest spännande dofterna och de mest intressanta sakerna att leka med. Den enda gången hon verkar lite orolig är när hon får syn på en stor björn på andra sidan staketet. 

Pictured: Kenya and Bamsee exploring their new home at the Libearty Sanctuary.

Kenya försöker härma Bamse, men hon är mycket mindre och ibland har hon svårt att hänga med. Vi ser henne alltid följa i Bamses fotspår och försöka delta i så många roliga aktiviteter som möjligt. 

Som Paula säger:

"Kenya är som en liten bebis som följer Bamse runt, som om hon var hennes storasyster." 

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.