Mårhunde lider i små trådbure i pelsindustrien. Foto: FOUR PAWS / Fred Dott

Skräckbilder från finska pälsindustrin

Nyheter

Den finska djurvälfärdsorganisationen Oikeutta Eläimille (rättvisa för djuren) har dokumenterat fruktansvärda förhållanden för djuren på finska pälsdjursfarmar.

Varning för obehagligt innehåll!

Här kan du se de skrämmande bilderna från finska pälsfarmar i TV4.

Lina Dahl, kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, säger:

”Oikeutta Eläimille avslöjar den brutala sanningen bakom kulisserna i pälsindustrin. Ett chockerande lidande som måste stoppas så fort som möjligt! Att hålla djur instängda på farmer för att tjäna pengar på deras pälsar är helt oacceptabelt. World Animal Protection deltar därför i en europeisk kampanj för att den grymma pälsindustrin ska avvecklas i Finland och alla andra EU-länder.”

Den alarmerande dokumentationen av uppfödningen av rävar och minkar kommer från sex olika pälsfarmar i Finland. De smygtagna bilderna avslöjar många typer av missförhållanden: kroppsskador, beteendestörningar och till och med kannibalism. I de trånga burarna syns djur drabbade av ögoninfektioner, skador på öron och ben och med blödande svansar. Bland djuren fanns onaturligt stora arktiska rävar, som hade så mycket päls att huden hade vikt sig över ögonen.

Starkt stöd för ett pälsfritt EU

Det är hög tid att minska pälsdjurens lidande genom att avveckla EU:s pälsindustri. Tillsammans med ett stort antal andra organisationer stödjer vi det europeiska medborgarinitiativet Fur Free Europe, som startats av Eurogroup for Animals som vi är medlem i.

Fur Free Europe är en uppmaning till EU att förbjuda pälsdjursuppfödning och handel med produkter från pälsdjursuppfödning. Om vi lyckas få in en miljon underskrifter till maj måste EU-kommissionen ta ställning till medborgarinitiativet. 

Lina Dahl säger:

”Tillsammans kan vi göra EU pälsfritt. Hittills har drygt 1,3 miljoner stött det kravet med sina namnunderskrifter. Men det är viktigt att vi får in fler namn – för att visa EU:s beslutsfattare att vi är många som vill att pälsindustrin ska avvecklas och för att gardera oss mot att vissa namnunderskrifter kan vara ogiltiga. Så skriv på namninsamlingen Fur Free Europe och be gärna andra att göra det också.”

Skriv under 

Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld

World Animal Protection är en av världens största djurvälfärdsorganisationer. Vi arbetar för att stoppa djurens lidande och skapa en hållbar planet för alla. Vi har kontor i Sverige och 13 andra länder i Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Nord- och Sydamerika och är verksamma i ett femtiotal länder. 

Vi fokuserar särskilt på att stoppa djurens lidande i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. Våra insatser för djuren innebär också att vi bidrar till att lösa de globala utmaningarna, med klimathotet från djurindustrins utsläpp och smittspridning mellan djur och människor.

Vårt arbete för en djurvänligare värld hade inte varit möjligt utan stödet från våra gåvogivare och supportrar. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. Vi är mycket tacksamma för ditt stöd. Din hjälp är livsviktig.

Jag hjälper djuren

Ett chockerande lidande som måste stoppas så fort som möjligt!

Läs mer..