Blodig tjurrusning i Pamplona

Blodig tjurrusning i Pamplona

Nyheter

Nästa vecka börjar tjurrusningen – se filmen som visar djurplågeriet.

Den 6 – 14 juli äger tjurrusningen rum i Pamplona. Det är en spansk tradition där människor springer framför en grupp tjurar som tvingas springa längs gator, ofta hala kullerstensgator.

Europas största djurskyddsgrupper har förenat sig för att be turister avstå från att delta. Det görs genom en film som visar den plågsamma sanningen för tjurarna – samma tjurar som springer gatlopp plågas senare samma dag på tjurfäktningsarenan och avlivas. 

Det är organisationen Torture Is Not Culture, som med stöd av oss och över 100 andra organisationer tagit fram filmen.

Roger Pettersson, generalsekreterare på World Animal Protection Sverige, säger; ”Djurplågeriet för tjurarna i Pamplona är barbariskt – lika barbarisk som filmen visar. Vi måste få ett slut på detta blodiga spektakel. Det borde inte ha någon plats i det moderna samhället och intresset för det minskar stadigt. En undersökning som gjordes nyligen visar att 76 procent av den spanska befolkningen är ointresserade av tjurfäktning. Att EU sedan bidrar med 150 miljoner euro per år till tjurfäktning är barockt.”

Skriv på vår insamling för att stoppa Spaniens traditioner som innebär djurplågeri >>

Filmen visar att samma tjurar som springer längs gatorna, senare förs till tjurfäktningsarenan och spetsas med spjut och knivhuggs, innan matadoren sårar det utmattade djurets ryggrad med en dolk. Ibland drunknar tjuren i sitt eget blod innan dolken sätts in. Andra gånger händer det att tjuren fortfarande lever när han brutna, blödande kropp släpas ut ur arenan och han lämnas kvar att invänta slakten.

Här kan du se filmen. VI VARNAR FÖR VÅLDSAMT INNEHÅLL.

Foto: Platform Torture Is Not Culture / stillbild från filmen ovan