test

Ny kortfilm: Kan grisar tänka?

Nyheter

Idag på Djurens Dag lanserar vi ”Kan grisar tänka?” en kortfilm som vill få människor att se på grisar som de kännande och kloka djur de är.

Syftet med filmen är att visa att djur är kännande varelser, att de upplever känslor som smärta, rädsla och njutning. Vi människor har ett ansvar att behandla dem väl. Vi kan alla vara en del av förändringen genom att agera för en mer djurvänlig värld med bättre djurskyddslagar, välja växtbaserad mat eller kött från djur som fått leva goda liv och välja bort företag som inte sätter djurens välfärd i fokus.  Djurens dag i dag är ett utmärkt tillfälle för alla att driva på för att alla dagar ska vara djurens dagar – och gärna också genom att bli månadsgivare hos oss, säger Amanda Dahlberg, agronom och sakkunnig om lantbuksdjur.

Vår ambassadör, skådespelaren Annica Liljeblad, som bland annat medverkat i Oscarsnominerade ”The Square” och senast i svenska skräckfilmen ”Canceled”, har gett röst åt grisen i vår nya film.

Filmen belyser något vi, som vanligt, tror händer i en annan del av världen, säger Annica Liljeblad. Men vi måste börja förstå att djur far illa även i vårt land 2023. Det finns uppfödare som ser till djurens bästa, men det finns också verksamheter som inte gör det. 

Hon poängterar att filmens syfte framför allt är att ge oss alla en ordentlig tankeställare, så att vi börjar reflektera över det lidande vi utsätter så många djur för i dagens samhälle och tillsammans skapar en djurvänligare värld:

Ett djur är en kännande varelse som upplever glädje och smärta. För min egen del är det därför helt uteslutet att äta kött från djur. Låt oss ge djuren vad de har rätt till - ett bra djurliv!

Titta och följ oss på vår Youtube

Vill du vara med och skapa en djurvänligare värld?

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i matindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. 

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. 

Vi är mycket tacksamma för din hjälp. 

 

Ja, jag vill hjälpa djur! 

Läs mer..