A bear in horrific conditions Sochi, Russia

Alkoholiserade björnar i Sotji behöver din hjälp för att bli fria

Nyheter

Sedan de var små har två björnar hållits i fångenskap i en restaurang i ryska Sotji. I sina smutsiga små burar har de matats med kakor och chips av gästerna.

De har också gett björnarna öl och sedan tagit bilder på dem. Det har lett till att björnarna idag har ett alkoholberoende. I stället för att känna gräs under sina tassar har deras hem varit en betongbunker bakom ett stålstaket. Efter att ha försummats i flera år, med dålig mat och restaurangbesökarnas billjus i ögonen, är björnarna i stort behov av rehabilitering, veterinärvård och omsorg. Som vi har förstått det är den ena björnen helt blind. 

Protester mot deras levnadsvillkor har ekat över världen men situationen har blivit allt mer akut eftersom det inte verkade finnas någon plats att flytta björnarna till där de kunde vara trygga.

Det kan inte få fortsätta så. World Animal Protection samarbetar därför med Big Hearts Foundation för att rädda björnarna från deras misär och flytta dem till friheten i det rumänska björnreservatet – för att de för första gången i sina tjugoåriga liv ska få känna på frihet.

Ett liv värt att leva

World Animal Protection kommer att samarbeta med de lokala myndigheterna för att hjälpa till att rädda och flytta de två björnarna till björnreservatet vi grundat i Rumänien, som drivs av den lokala organisationen Asociatia Milioane de Prieteni (AMP).

Denna vecka kommer ett domslut att träda i kraft som gör den lokala myndigheten för naturresurser ansvarigt för att beslagta björnarna från sin nuvarande ägare. Vi vädjar till myndigheten att föra björnarna till ett säkert ställe, bort från misären och smutsen, och ge oss möjlighet att ordna en resa till tryggheten i det rumänska björnreservatet.

Detta kommer att bli första steget mot ett liv de aldrig tidigare fått – helt enkelt ett liv värt att leva.

Läs mer om vårt arbete för björnar >>

Efter att ha försummats i flera år är björnarna i stort behov av rehabilitering, veterinärvård och omsorg.

Läs mer..