Hunden som vårt team först trodde var Ivory

Lycklig återförening för Max men fortsatt sökande efter Ivory

Nyheter

Kan du sätta dig in i skräcken som både du och ditt husdjur skulle känna om en naturkatastrof kom och vände upp och ner på livet på bara några timmar?

Föreställ dig nu hur mycket värre det skulle kännas om du var i ett annat land och inte kunde finnas där för ditt husdjur. Du vet inte om det lever, är skadat eller vilse. Men du vet helt säkert att det är oroligt och förvirrat. 

Härligt återseende

Så var läget för Dr Sophia Perdikaris och hennes åttaåriga svarta dobermanhanne Max. “Jag talade med mina vänner i telefon i Barbuda när telefonen plötsligt tystnade runt midnatt”, säger hon. "Jag kan inte beskriva paniken jag kände. Det var 16 dagar sedan och jag har inte sovit mer än en timme eller två per natt. Jag sa till dem att skydda sig, ta in djuren, ta hand om sig själva och så tvärdog telefonen.”

Sophia lyckades inte nå Antigua förrän helt nyligen eftersom flyget varit inställt och Maria, den andra orkanen, kom till ön.

Tack och lov har Max och Sophias berättelse ett lyckligt slut. Vår samarbetsorganisation Antigua and Barbuda Humane Society hittade Max precis efter evakueringen av Barbuda och såg till att han fick skydd på deras anläggning fram till den lyckliga återföreningen.

 “Jag är så lycklig över att se min älskade pojke”, sade Sophia när Max hoppade och lekte med henne.

Max har medverkat i instruktionsfilmer i Antigua och Barbuda om vikten av att mikrochippa och registrera hundar. Aldrig har det varit så tydligt som nu när horder av husdjur strövar omkring på gatorna och desperata ägare försöker hitta dem eller frågar om vi kan leta efter dem när vi passerar deras hus, deras kvarter, skolgården. 

Hunden Ivory behöver ett nytt hem

Sorgligt nog var vad vi trodde skulle bli ett lyckligt slut för Ivory en besvikelse för hans ägare Shaville Charles. “Det är inte min Ivory,” sade han när vi tog med den lilla vänliga pitbullhannen till honom. ”Jag känner den hunden. Han är väldigt lik Ivory och tillhör en granne nere på gatan – det är inte min hund.”

Alla blev väldigt besvikna och undrade genast var den verkliga Ivory kunde hålla hus. Ett team är på väg för att leta rätt på honom tillsammans med Shaville.

Det innebär också att hunden vi kallat Ivory behöver ett nytt namn. Det är numera Mario. Vi har insett att hans ägare håller kamphundar, vilket är illegalt i Antigua och Barbuda, så Mario får inte återvända till honom. Vi ska istället försöka hitta ett nytt kärleksfullt hem åt honom.

Katten Tigger är van att vara runt människor

Det visade sig att Tigger inte var någons husdjur som vi först trodde. Det var en gatukatt som brukade hänga runt en affär och en bar där alla matade henne och hon hade uppenbart utvecklat en stark känsla för och band till människor. Eftersom hennes omgivning är förstörd och det kommer ta tid att återställa den, är det bästa att försöka hitta ett kärleksfullt hem åt henne också – där hon kan leka och bli klappad hela dagen hos en kärleksfull familj.

-20170913_antigua_barbuda_2221406

Vi kommer inte att ordna nya hem åt djur innan vi är säkra på att de inte tillhör någon. För att vara säkra på att det blir rätt har vi skickat ut meddelanden till Barbudas befolkning och bett dem identifiera djuren som vi hittat. Om ingen gör anspråk på dem eller säger att de inte längre kan ta hand om dem kommer Karen och hennes hängivna personal på Humane Society att hitta ett nya hem åt dem.

Vill du stödja vårt arbete för djur i katastrofer? Ge en gåva idag >>

“Jag är så lycklig över att se min älskade pojke, sade Sophia när Max hoppade och lekte med henne.

Läs mer..