Vi har hjulpet den thailandske elefantlejr ChangChill med at blive elefantvenlig.

Första elefantvänliga parken har öppnat i Thailand

Nyheter

Tack alla för det fantastiska arbetet för att skydda elefanter från djurplågeri i turistindustrin. Vi har hjälpt det thailändska elefantlägret ChangChill att bli elefantvänligt.

ChangChill har nu öppnat. Namnet ChangChill betyder avslappnad elefant på thai. Det är den första verkligt elefantvänliga parken i Thailand.

Vi har hjälpt till att förändra parken till en plats där elefanterna har det riktigt bra. Det betyder bland annat att människor inte får röra vid elefanten, bada den, mata den och rida på den. Det handlar om att titta på elefanterna från ganska långt håll så att de inte blir stressade. Elefanterna ska få röra sig fritt.

Nu kan en grupp elefanter som är för skadade för att överleva i det vilda få bra liv. Människors generositet har hjälpt till att bygga om elefantparken ChangChill i Thailand. Det har gett elefanterna som bor här; Moleko, Mae Mun, lilla Mayura och deras vänner, en framtid fylld med kärlek och god omsorg.

ChangChill är nu en park som sätter elefanternas behov först. De är fria att röra sig fritt, att äta saftiga växter och rulla sig i lera hela dagarna. De kan leka och umgås med sina vänner varje dag.

ChangChill föregår med gott exempel och visar resten av turistindustrin att det är möjligt att ha en park dit turister kan komma, samtidigt som elefanterna har det bra. Det visar ännu en gång vilken skillnad vi kan göra tillsammans genom att säja nej till djurplågeri.

1023454

Från elefantridning till elefantglädje

Elefantridning är en av turisternas favoritaktiviteter i Thailand. Men eftersom fler och fler människor blir medvetna om det lidande som elefanterna utsätts för har efterfrågan på elefantvänliga aktiviteter vuxit. Det har gjort några av ägarna öppna för samarbete för att skapa bättre förutsättningar för sina elefanter.

ChangChill i Chiang Mai är det första elefantparken som vi hjälpt att bli elefantvänlig. Vi har gjort det med hjälp av TUI-stiftelsen.

1023455

Glada elefanter

Supakorn Tanaseth, som tillsammans med sin familj äger ChangChill, säger:

"Vi öppnade vårt elefantridläger för 10 år sedan. De första elefanterna kom från skogsindustrin. De var i dåligt skick, både fysiskt och mentalt. De blev lite bättre när vi istället använde dem för elefantridning - men de måste fortfarande kontrolleras med kedjor och järnhakar, så de hade inte det bra. De var inte fria att vara elefanter."

Han fortsätter:

"Efter att vi slutat med elefantridning och sedan andra aktiviteter som elefantbadning, har elefanterna blivit starkare både fysiskt och mentalt. De verkar mycket lyckligare. Tidigare såg jag dem bara som djur. Men nu har jag spenderat mycket mer tid med dem och kan se hur intelligenta de är och att de var och en har sin egen personlighet."

1023448

Nu kan en grupp elefanter - som är för skadade för att överleva i det vilda – få bra liv.

Läs mer..