Dog is brought to our mobile clinic in Pestera, Romania

Rumänska hundar får hjälp av mobil veterinärklinik

Nyheter

En mobil veterinärklinik som har sponsrats av oss hjälper hundar i Rumänien. Genom vår lokala samarbetsorganisation Save The Dogs har flera hundar vaccinerats, steriliserats och fått omvårdnad.

Kliniken åker runt på landsbygden i utkanten av Constanta, där det finns många människor som inte har råd att ta hand om sina djur. Varje djur som behandlas får ett mikrochip som gör att de kan återförenas med sin ägare om de skulle försvinna. Men kliniken arbetar även långsiktigt genom att utbilda djurägarna i hur de ska ta hand om sina djur, de får tips och råd, informationsbroschyrer och basutrustning för att bättre kunna ta hand om sina hundar.  Kliniken samarbetar med lokala myndigheter, veterinärer i närområdet och övriga Save the Dogs-djurhem och kliniker.

Tre älskade hundar

Munteanu Constantin är en 65-årig pensionär. Han och hans hustru är födda i Constanta och flyttade till ett ställe med mer frid och lugn, nämligen byn Pestera. Tillsammans har de ett litet jordbruk och en mindre vingård. De äger tre vackra tikar: ettåriga Angela, som är medelstor, tioåriga Mila och Milas barnbarn Mira, som också är ett år. De är alla små hundar. Hundarna är mycket älskade av sin mattmatte och husse men ännu mer av deras barnbarn Maria. Maria tillbringar alla sina lov med sina farföräldrar och är mycket fäst vid sina tre hundvänner.

 

Constantin blev väldigt glad när den mobila veterinärkliniken kom till Pestera. De var de första som kom med sina hundar till kliniken för att sterilisera och fästa mikrochips på dem. Constantin: “Vi är mycket glada över vad kliniken gör och Maria är ännu gladare! Tack till er alla!”

Labutas berättelse

Labuta är en tvåårig liten hund som är mycket lojal mot sin matte, en 64-årig dam som är förlamad och sängliggande sedan ett år tillbaka. De bor i Pestera. Labuta är en kärleksfull och beskyddande hund som har tagit väl hand om matte tillsammans med kvinnans familj. Labuta kom till kliniken i sällskap med damens systerdotter, Georgeta Moise, som bar henne i sina armar:  “Min moster bad mig ta med Labuta till er…”

Hon hade fått information om vår ankomst och tyckte att det var fantastiskt att World Animal Protection och Save the Dogs bekostar operationen, eftersom hon själv aldrig skulle haft råd. Labuta är nu registrerad, har ett hälsokort för sällskapsdjur och njuter av livet nära sin matte.

Läs mer om vårt arbete för hundar >>

Läs mer..