Our partner organisation Antigua and Barbuda Society feeds a desperate sow and her piglets - World Animal Protection - Disaster management

Djuren i Barbuda kämpar för sin överlevnad efter orkanen Irma

Nyheter

I kölvattnet efter orkanen Irma är läget allvarligt för djuren på den lilla karibiska ön Barbuda. Vi har tät kontakt och samarbetar med lokala veterinärer och organisationer medan vi kämpar för att ta oss dit

Vi har skickat iväg vårt katastrofhjälpsteam för att hjälpa djuren som drabbats av orkanen Irma – den kraftigaste orkanen i Atlantens historia.

Fast beslutna att nå fram 

Att nå de värst drabbade djuren är en enorm utmaning eftersom alla flyg i regionen har ställts in. Ett av våra katastrofteam är för närvarande fast i San Juan, Puerto Rico och försöker nå Antigua och Barbuda, ett annat är på väg till St. Maarten via Jamaica.

Teamet på väg till St. Maarten har anlänt till Jamaica. Där hämtar de upp förnödenheter och medlemmar från vår samarbetsorganisation Jamaican Society for Protection of Animals (JSPCA). De kommer att tillsammans ta sig till St. Maarten, så fort det bara är möjligt.

Dessutom samarbetar vi med lokala veterinärer och djurskyddsgrupper för att se till att skadade och försvagade djur får veterinärhjälp.

Djuren är desperata 

Orkanen Irma har lämnat Barbuda i ruiner. Våra team samarbetar med Karen Corbin, som är högsta chef på Antigua and Barbuda Humane Society.

“Barbuda förstördes totalt,” säger Karen. “Alla människor evakuerades till Antigua och djuren lämnades kvar ensamma. Det finns döda djur överallt och stanken är överväldigande.  Jag såg hundar och grisar som började bli alldeles vilda och hota andra djur.”

goats_forage_for_food_in_front_of_damaged_buildings_in_antigua_and_barbuda

Getter söker efter mat bland totalförstörda byggnader i Antigua and Barbuda

“Jag såg flera killingar som letade efter mat tillsammans med hästar och åsnor där det nästan inte fanns något gräs kvar. Jag är bekymrad över att hundarna, och till och med grisarna, kan börja jaga och bråka med lantbruksdjur. Vi behöver komma dit och separera hundarna i första hand och ge dem tillfälligt skydd och mat.  

Sedan måste vi fundera över hur vi ska hjälpa boskapen bäst – behöver de mat, veterinärhjälp eller vindskydd i första hand. Det här är långsiktigt arbete. Djurens behov kan inte överskattas.”

Chockerande händelser

Vi gör allt vi kan för att komma fram och hjälpa Karen och hennes team så fort det bara går och ge hjälp som desperat behövs till sårbara, skadade djur.

“Jag har aldrig sett något liknande, trots att jag arbetat så länge med katastrofhjälp,” säger Scott Cantin i vårt katastrofhjälpsteam.

“En övergiven ö full av djur som strövar omkring på egen hand. Jag kan bara föreställa mig ångesten som ägarna kände när de tvingades lämna djuren kvar och förvirringen och rädslan hos djuren. Hjälp är på väg.”

our_partner_group_antigua_and_barbuda_society_feed_local_dogs_as_their_owners_were_forced_to_evacuated_and_abandon_them

Vår samarbetsorganisation Antigua and Barbuda Society matar hundar som övergivits då deras ägare varit tvungna att evakuera ön och lämna dem

Du kan hjälpa djuren

Vi har hjälpt djur vid fler än 250 naturkatastrofer de senaste 50 åren och har kunnat rädda över sju miljoner djur. 

Du kan hjälpa oss att hjälpa sjuka, rädda och skadade djur i Barbuda och andra länder som drabbats av Irma. Det är en kamp mot klockan men vi kan hjälpa dem igenom det värsta. 

Ge en gåva idag >>

Du kan även Swisha valfri summa till 9001744, skriv då "Katastrof" som meddelande. 

Foto: Antigua and Barbuda Humane Society

“Alla människor evakuerades till Antigua och djuren lämnades kvar ensamma.

Läs mer..