Björnen Betsy lyckades äntligen bygga sitt eget ide

Björnen Betsy lyckades äntligen bygga sitt eget ide

Blogg

Skrivet av

Personalen på det rumänska björnreservatet blev överförtjusta nu i vintras.

Betsy, en av de äldsta invånarna, slet hårt för att samla kvistar och löv till sin egen inhägnad i skogen. Den 40-åriga björnen följer äntligen sina instinkter att gå i ide - precis som hon skulle ha gjort i det vilda.  

År 2010 - efter över 30 år i hård fångenskap i USA - kom Betsy till reservatet nära Zarnesti i Rumänien, som drivs av vår samarbetsorganisation Millions of Friends (AMP).  Alltsedan dess har den kärleksfulla personalen hjälpt henne att gå i ide. När snön kommer flyttar de henne till ett varmt, halmfyllt ide inuti karantänbyggnaden och övervakar henne under vintermånaderna.

Vår björnexpert Victor Watkins, som har ett nära samarbete med AMP, berättar att Betsy gjort ett genombrott.

Denna gång var hon med och samlade löv och granar själv! Betsy beter sig som en björn skulle göra i det vilda. Det är fascinerande att en så pass gammal björn, som hållits i en liten bur under stor del av sitt liv, kunde göra detta. Ett stort tack till AMP, som tar hand om Betsy och de andra 100 räddade björnarna på reservatet, och till våra underbara supportrar, som hjälper till att finansiera deras omvårdnad.

1021684

Den äldsta invånaren: Betsy trivs i det rumänska björnreservatet

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.