1024691

Grisar får bättre liv på farm i Colombia

Nyheter

Efter samtal med oss har grisproducenten Oasis Farm i Colombia bestämt sig för att göra om sin gård så att grisarna där får det bättre.

Nu har de kommit en bit på vägen och vi vill visa er resultatet. Det är ännu inte klart men det är en bra början och arbetet fortsätter. 

Oasis Farm i Colombia har lyssnat på våra råd och vi har hjälpt dem att göra om sin gård för att ge grisarna ett bättre liv. De håller på att flytta alla sina suggor ut ur de trånga burarna och in i gruppboende, där 12 suggor får vara tillsammans.

De får mer utrymme att röra sig fritt och böka i halm.  

1024691

Oasis Farm har, under ledning och rådgivning av oss, börjat bygga om och flytta sina suggor ut ur burar och in i gruppboende. De har nu halm att böka i och äta på samt en vattenkran de kan dricka ur när de vill.

På bilden ser vi Ricardo Mora (International Pigs Campaign Manager) som klappar en sugga som sover skönt i sitt nya hem där hon är omgiven av sina vänner.   

1024690

Lorena Ramírez, en av gårdens ägare, pratar med Ricardo Mora om hur glad hon blir över att se att hennes suggor verkar må mycket bättre nu när de får bo med sina vänner och slippa sina trånga burar.  

1024688_0

Oasis Farms ägare fortsätter att bygga om sin gård så att alla deras grisar ska slippa sina burar.   

1024675
 

En grupp på 18 suggor i sitt nya gruppboende med halm att böka i och äta av. I tropiska länder kan halm bli för varmt för suggorna att ligga på. Därför undersöker den här gården just nu om det kan fungera bättre med färskt gräs. 

De har även en kran där de kan dricka vatten när de vill.  

1024674

Ricardo Mora förklarar för de anställda på gården hur de ska kunna se om suggorna kan bete sig naturligt i sitt nya gruppboende.  

Läs mer..