Björnen Galax nya liv

Pakistan – Björnen Galax nya liv

Blogg

Skrivet av

Får vi presentera björnen Galax? En av alla de björnar som räddades förra året från de grymma björnkamperna.

Nu bor hon i björnreservatet Balkasar som du är med och finansierar med dina regelbundna gåvor.

11-åriga Galax tvingades slåss mot kamptränade hundar i mer är två år. Dr Fakhar och de andra i teamet hos vår samarbetsorganisation i Pakistan lyckades till slut övertala Galax ägare att överlämna björnen mot att han fick hjälp med att få en annan försörjning.

Ankomsten till reservatet

Så snart Galax överlämnats inleddes den långa resan till björnreservatet.  Här är en bild från när hon just anlänt. Det är hemskt att se kedjan som hänger från nosen och bjällran hon har runt halsen. Reservatets veterinärer förde Galax raka vägen till operationsrummet.

galax-kedja-incontext

Markerar friheten

I operationsrummet avlägsnades försiktigt nosringen och repen som använts för att kontrollera henne. Nu är hennes gamla liv med skräck och våld över och det nya livet i fred och lycka kan börja.

Varsam undersökning

Galax sår rengjordes och behandlades och hennes allmänna hälsotillstånd kontrollerades. Och så fick hon sitt namn. Galax betyder tapper.

Redo för sitt nya liv

Här är hon alldeles nyvaken efter operationsnarkosen. Visst är hon fin? Nu ska hon få återhämta sig här i karantänavdelningen och vänja sig vid sin nya tillvaro. Tids nog får hon möta de andra nyfikna björnarna ute i den stora fria avdelningen. Först ska hon bygga upp sin hälsa med bra mat och lugn och ro. Det kommer säkert inte att ta så lång tid.

galax-narkos

Fler bilder kommer när hon släpps ut i det stora reservatsområdet. Stort tack för att du är med och gör detta möjligt - tack vare dig behöver Galax aldrig mera slåss för sitt liv på arenan.