HJälper djur i katastrofer

Vi hjälper djur i Centralamerika efter orkanen Iota

Nyheter

Tropiska cyklonen Iota nådde kategori fem, den högsta på Saffir-Simpsons orkanskala, i november. Den ödelade områden av Centralamerika endast två veckor efter orkanen Eta. Med hänsyn till internationella rekommendationer reser vårt katastrofteam inte dit utan arbetar med lokala myndigheter och organisationer för att hjälpa djuren.

Iota har ödelagt områden i Centralamerika och lämnat invånarna med resterna från två stormar under bara några veckors tid.

Regeringar och myndigheter har agerat genom att tillhandahålla mat och läkarhjälp för drabbade människor, inklusive tillfälliga boplatser för hemlösa familjer. Tusentals djur befinner sig i riskzonen för uttorkning, svält och sjukdom.

Hjälp i Guatemala

Vi stödjer lokala myndigheter i drabbade områden och den ideella organisationen Equino Sano. Vår lokala katastrofsamordnare, Mario Sapon, ser till att våra samarbetspartners får det de behöver. Detta har vi bidragit med:

  • torrfoder till 700 hundar och katter, 100 grisar och 2 000 fåglar
  • antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, sårförband, parasitbehandling, jod och sprutor
  • logistikhjälp och samordning
Vi hjälper djur i Centralamerika efter orkanen Iota

Hjälp till Nicaragua

Vi stödjer lokala organisationer i Nicaraguas drabbade områden, som Sasy Nic Foundation och Rotary. Vår lokala samordnare, Noelia Zepeda, delar ut medel till våra samarbetspartners.

Vi ger följande stöd:

  • torrfoder till 900 hundar, 300 katter, 300 grisar, 700 fåglar och 50 hästdjur
  •  medicin, sårförband, parasitbehandling, jod, gasväv och sprutor
  • logistik och driftsamordning

Insatsgrupperna fann att en hög andel av de djur de stötte på var i mycket dålig hälsa. Många var utmärglade med parasiter, både i kroppen och på huden.

Vi hjälper djur i Centralamerika efter orkanen Iota

Totalt hjälpte vi våra samarbetsorganisationer och myndigheter att skydda 1 333 djur i Guatemala och 6 991 djur i Nicaragua.

Vill du stödja vårt arbete för att hjälpa djur i katastrofer? 

Ge en gåva 

 

Läs mer..