Elephants at tourist attraction with saddles on their backs - Wildlife. Not entertainers - World Animal Protection

Thomas Cook slutar sälja biljetter till flera skadliga attraktioner med vilda djur

Nyheter

Thomas Cook gör som andra banbrytande researrangörer och slutar sälja biljetter till några av världens värsta aktiviteter med vilda djur.

Det är en åtgärd som kommer att rädda hundratals delfiner, elefanter och andra vilda djur från att utnyttjas för att underhålla turister.

Agerar för världens vilda djur

"Allt fler företag slutar sälja biljetter till anläggningar där vilda djur plågas.  Thomas Cooks beslut är fantastiskt goda nyheter för djuren och en tydlig signal till turistindustrin att vilda djur som används som underhållning är oacceptabelt. Vi vill att fler researrangörer tar över stafettpinnen och tar samma ansvar för att skydda de vilda djuren.”

Samarbete med reseindustrin

Vilda djur plågas på många turistattraktioner. Elefanter tas från sina mödrar när de är små, sedan isoleras de, får svälta och misshandlas tills de bryts ner och är undergivna nog för att låta sig bli ridna på och underhålla i shower.

För att få ett stopp på detta djurplågeri arbeta vi med researrangörer runt hela världen och uppmanar dem att sluta skicka sina gäster till attraktioner med djurplågeri.

Som ett resultat av vår kampanj för vilda djur har hittills 166 researrangörer globalt, däribland TripAdvisor, Contiki, Kuoni Travel UK och Jetair förbundit sig att sluta erbjuda utflykter till anläggningar med elefantridning och elefantshower.

Kunskap ger makt

Turister som besöker anläggningar där vilda djur lider är ofta djurälskare som är helt omedvetna om lidande som djuren tvingas gå igenom. Reseindustrin har en nyckelroll för att få stopp på detta.

Enligt WildCru (Oxford-universitetets enhet för artbevarande) och våra efterforskningar visar att detta är de tio värsta attraktionerna för vilda djur:

1. Elefantridning

2. Tigerselfies

3. vandra med lejon

4. Björnparker

5. Hålla havssköldpaddor

6. Delfiner

7. Dansande apor

8. Kaffe från palmmårdar som hålls i burar och även visas upp för turister

9. Ormtjusning

10. Krokodilfarmer

Läs mer om vårt arbete för att skydda vilda djur I underhållningsbranschen

Thomas Cooks beslut är fantastiskt goda nyheter för djuren som lidit och är en tydlig signal till turistindustrin att vilda djur som används som underhållning är oacceptabelt. - Kate Nustedt, ansvarig för vårt arbete med vilda djur

Läs mer..