Fem sätt som hundar kan stärka mental hälsa

Fem sätt som hundar kan stärka mental hälsa

Nyheter

Vi har jobbat i 30 år för att skapa ett bättre liv för hundar eftersom vi vet att vårt liv är så mycket bättre med hundar. Det är vår plikt att skydda och ta hand om dem.

Men de tar också hand om oss! Här är fem sätt de får oss att må bättre när vi människor mår dåligt:

De tar ut oss ur huset

Hundar är jättebra på att uppmuntra människor att gå ut och träna i friska luften. Att ta ut hunden på en härlig promenad kan också bidra till social kontakt med andra hundägare.

1017148

De finns där för oss

Att leva med en hund kan ge ägaren en känsla av trygghet och glädje att ha någon att spendera sin dag med.  Eftersom hundar är hängivna och kärleksfulla är de perfekta följeslagare, särskilt för dem som bor ensamma eller som är äldre. De får oss att känna oss behövda och älskade varje dag!

1023733

De håller oss lugna

En hunds sällskap kan trösta den som lider av ångest. Inte bara är hundpromenader en motivation för de som har ångest över att lämna huset. Deras naturligt kärleksfulla och sorglösa personlighet kan hjälpa dig att komma bort från stressiga tankar. Deras positiva inverkan kan ses hela vägen genom vårt blod med forskning som visar att genom att bara vara med ett husdjur sänks nivåerna av stresshormoner.

De skapar rutiner

Rutiner kan ge struktur för de som lider av depression eller ångest. Hundar behöver regelbundet utfordring, träning och vård, behov som bidrar till att bygga fasta rutiner.

1019724

De gör oss stolta

Många timmar går åt till att ta hand om våra hundar och hålla dem friska och glada. Med varje trick som de lär sig, varje boll de hämtar, varje pinne de plockar upp från marken och varje främling som passerar förbi med ett leende på läpparna, hjälper hundar oss att känna oss stolta över vårt hårda arbete och förbättrar vår självkänsla.

Hurra för hundar!

Läs mer om vårt arbete för att hjälpa hundar i världen. 

Livet blir bättre med hundar

Vi har jobbat i 30 år för att skapa ett bättre liv för hundar, för vi vet att vårt liv är så mycket bättre med hundar.