Pakistan:   Tre små björnar har blivit stora

Pakistan: Tre små björnar har blivit stora

Blogg

Skrivet av

Sohrab, Maylu och Babu heter de tre björnarna som bara var några månader gamla när de räddades från björnhets i Pakistan och kom till reservatet Kund Park.

Efter att Kund Park drabbades av en omfattande översvämning fick dessa tre björnar ett nytt hem på vår partnerorganisation BRC:s reservat i Balkasar.

De tre små björnungarna har blivit stora

Maylu, som är en asiatisk svartbjörn vars namn betyder “Stark”, räddades i september 2006, när hon bara var en månad gammal. I oktober 2010 flyttade Maylu till det nästan färdigbyggda Balkasarreservatet och här har hon kunnat njuta av de stora områdena och allt som där erbjuds tillsammans med sina två kompisar från Kund Parkreservatet, Sohrab och Babu.

maylusimmar


Maylu simmar i en av reservatets bassänger.

Maylu är tyst och värdig, alltid lugn. Hon älskar att tillbringa dagarna i klätterställningarna och på nätterna letar hon efter insekter. Han kan bli lite aggressiv om någon av de andra björnarna försöker ta hennes mat, vilket är lätt att förstå! Hon är vacker och frisk med glänsande päls och verkar inte ha fått några skador av sitt förflutna.

Sohrab är också en asiatisk svartbjörnshona och namnet betyder “glänsande”. Mycket riktigt har hon också en vacker glänsande päls. Hon räddades i januari 2007 när hon bara var tre månader gammal. Hon är aktiv och glad i omgivningarna i Balkasar.

sohrabbadarny


Sohrab svalkar sig i poolen.

Hon är en frisk, charmig och social björn. Den mesta tiden leker hon med Babu och Maylu men ses också umgås med de andra björnarna vid poolen. Hon älskar att simma och plaska. Hon gillar att smaska på barken, blommorna och de gröna bladen från akacieträden och bryter ofta grenarna när hon leker. Hon uppskattar särskilt Maylus sällskap.

Babu är en glad björn som njuter av tillvaron i den stora inhägnaden och gillar både sina gamla och nya vänner. Hans namn betyder chef. Det fick han efter att snabbt ha blivit den styrande i trion från Kund Park. Han är väldigt aktiv. Tar gärna täten och äter ibland upp maten för de andra, men då säger Maylu ifrån.

babuklattrarny


Babu (i trädet) och Sohrab på äventyr.

Alla tre räddades från ett liv som björnhetsbjörn vid tidig ålder och har inga men från sitt dramatiska förflutna utan trivs, äter bra, leker och verkar ha väldigt roligt.

Det är med hjälp av gåvor från dig som Animal Protector som dessa tre små björnar har kunnat växa upp i en trygg och härlig miljö istället för i den hemska tillvaron i björnhetsarenan.

Tack, säger Maylu, Sohrab och Babu!

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat >>

Läs mer..