Colombia: Föräldralösa Chaqui fick en tuff start men räddades

Colombia: Föräldralösa Chaqui fick en tuff start men räddades

Blogg

Skrivet av

En väldigt liten sengångarbaby kom till AIUNAU, vår kolombianska samarbetsorganisation som har reservat för räddade vilda djur. Han hittades i utkanten av byn San Vicente.

Knappt en månad gammal hade den lilla sengångaren redan fått utstå en fruktansvärd start på livet. Medan han låg i sin mammas mage, i slutskedet av dräktigheten, blev mamman attackerad av ett gäng hundar. En av hundarnas ägare stoppade attacken och släpade hans mamma till en övergiven byggnad. Traumatiserad av händelsen födde hon lilla Chaqui och dog strax efteråt av sina skador.

Nyfödda Chaqui var nu föräldralös och togs om hand av hundägaren. Mannen matade sengångaren med komjölk med hjälp av en sked.

Som tur var hörde någon talas om Chaquis öde och informerade de lokala myndigheterna. De upptäckte att mannen planerade att sälja sengångaren som husdjur på svarta marknaden. Lyckligtvis hann de rädda Chaqui i tid och tog med honom till tryggheten i reservatet.

1022124

När han kom till reservatet fick han en ordentlig hälsokontroll som visade att han led av magproblem och var kraftigt undernärd. Trots sin tuffa start i livet verkar Chaqui vänja sig vid livet på reservatet. Eftersom han är så ung får han vård och mat dygnet runt. Han kommer antagligen att behöva bo på reservatet i två år innan han är redo att släppas ut i det vilda.

Tack för att du räddar djur varje månad och gör solskenshistorier som Chaquis möjliga.  

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.