Dolphin in captivity at entertainment venue - World Animal Protection - Wildlife. Not entertainers

TripAdvisor slutar marknadsföra och sälja biljetter till delfinattraktioner

Nyheter

Vi gläds åt den globala resesajtens nyhet! Detta är ett viktigt steg framåt för att denna generation delfiner och andra valar ska bli den sista i fångenskap för underhållnings skull.

I slutet av i år ska den globala resesajten TripAdvisor sluta sälja biljetter till och marknadsföra attraktioner som använder delfiner och andra valar i turistunderhållning.

Vi stödjer helhjärtat TripAdvisors beslut och förväntar oss att se fler reseföretag göra detsamma.

Under 2016 skrev 558 000 av er på vår namninsamling som uppmanade TripAdvisor att sluta sälja biljetter till attraktioner som tillåter direktkontakt med vilda djur – och företaget lyssnade.

visitor_touching_a_dolphin_at_venue

Det gläder oss enormt att man nu har tagit ytterligare ett steg för delfiner och andra valar. De utesluter anläggningar som föder upp, fångar in eller importerar dessa intelligenta djur från sitt utbud.

Delfiner och valar lider enormt i fångenskap

Tusentals delfiner lever i fångenskap runt om i världen och ännu fler tas från det vilda och säljs in i fångenskap för varje år.

Ett helt liv instängd är inget riktigt liv – det är ett livstidsstraff. Allt handlar om pengar och för att roa besökare. 

I sitt naturliga hem, havet, har delfiner 100 kvadratkilometer att simma fritt i. Delfiner i fångenskap hålls i bassänger där de bara kan simma några få meter.

 

dolphins_in_captivity_at_sea_world_australia

Delfiner uppträder för besökare i Australien

Extremt djurplågeri förklätt till familjeunderhållning

Varje år luras miljoner djurvänner till att tro att delfinshower inte är skadliga mot djuren och dessutom lärorika och bra för artbevarande.

Men det är verkligen långt från sanningen. Vi vet att majoriteten av besökare till dessa attraktioner går dit eftersom de älskar djur. De är ofta omedvetna om djurplågeriet det innebär. Turister som vill uppleva vilda djur på ett etiskt sätt borde se dem i havet eller i riktiga reservat. 

 

Dolphin suffering in captivity

Nick Stewart, chef för World Animal Protections arbete med delfiner:

Vi är överlyckliga över att TripAdvisor nu stoppar biljettförsäljningen till och marknadsföringen av alla attraktioner med delfiner och andra valar. Det sänder ett tydligt budskap till andra reseföretag att vi måste stoppa denna grymma industri en gång för alla. Tillsammans kan vi se till att detta blir den sista generationen delfiner som hålls i fångenskap som underhållning.

 

Tillsammans kan vi se till att detta blir den sista generationen delfiner som hålls i fångenskap som underhållning.

Läs mer..