Södra Afrika: 1447 djur har hittills fått hjälp!

Södra Afrika: 20 880 djur har hittills fått hjälp!

Nyheter

Den fruktansvärda cyklonen Idai är den värsta naturkatastrof som drabbat södra halvklotet. Vi har fyra team på plats som jobbar för fullt för att rädda de drabbade djuren. Genom att hjälpa djuren bidrar vi även till människors återhämtning efter katastrofen.

Vi behandlar just nu kor, getter, får, kycklingar, grisar, katter och hundar samt lär människorna här hur de bäst skyddar sina djur i framtida katastrofer. Djuren får hälsokontroller av veterinär och behandlas för parasiter och andra sjukdomar de fått till följd av översvämningarna. Hittills har 20 880 djur fått hjälp.

En av dem är hunden Doggy som bara är tre månader gammal. Han skar sig på skräp från stormen. Vi behandlade hans sår, gav honom avmaskningsmedicin och vaccinerade honom mot rabies. 

1023317_1

Vi delar även ut överlevnads-kits till veterinärer. Kiten innehåller antibiotika, mineraler, vitaminer, smärtstillande, antiinflammatoriska läkemedel, hovrotsbehandlingar och avmaskningsmedicin. 

1023257

Kalven på bilden nedan behandlades för lunginflammation men är fortfarande för svag för att orka stå upp. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande. 

1023333_1

Doktor Victor Toroitich behandlar kalven Million i byn LInga i Chikwawa-distriktet i Malawi.

Södra Afrika: 1447 djur har hittills fått hjälp!
 

Arbetet hade inte varit möjligt utan gåvor från alla er som stödjer World Animal Protection – TACK!

Vill du bidra till vårt arbete för att rädda katastrofdrabbade djur?

Ge en gåva idag

Vi har fyra team på plats som jobbar för fullt för att rädda de drabbade djuren. Hittills har 20 880 djur fått hjälp.

Läs mer..