Three horses SVT hatgrupp

SVT avslöjar organiserade hot mot djurskyddshandläggare

Nyheter

En granskning som Sveriges Television gjort visar att det finns organiserade nätverk som med aggressiva metoder försöker förhindra djurskyddsarbetet i Sverige.

Roger Pettersson, generalsekreterare i World Animal Protection Sverige, säger:

”SVT:s granskning ger en skrämmande bild av vad djurskyddskontrollanterna utsätts för. Den här allvarliga situationen för både människors och djurs hälsa gör mig enormt upprörd. Nu krävs snabba åtgärder för att slå vakt om den offentliga djurskyddskontrollen – som straffskärpningar för hot och våld mot handläggare och straff för dem som förhindrar inspektioner av djurs välfärd”.

Trakasserier mot handläggare med koppling till djurskyddskontroller har förekommit under flera år. Det kan handla om hotfull kritik mot beslut som skickas till myndigheter och att enskilda handläggare görs till hatobjekt, genom att deras personuppgifter sprids offentligt.

I mars i år skickades hotfulla brev packade med pulver till djurskydds­avdelningar på 19 av landets länsstyrelser. Den brevattacken har nu blivit föremål för en omfattande polisutredning.

SVT hatgrupp

Foto: SVT Grafik/Twitter/Länstyrelsen

Det visar sig att det finns flera organiserade grupper som står bakom de hotfulla aktionerna och att personer i dessa grupper också har kontakt med varandra på sociala medier.

Läs och se mer om SVT:s granskning här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/natverk-rasar-mot-lansstyrelsen

Var med och skapa en djurvänligare värld!

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Våra insatser för djuren hade inte varit möjliga utan gåvorna från våra supportrar. Vi är mycket tacksamma för din hjälp.

Hjälp djuren

Den här allvarliga situationen för både människors och djurs hälsa gör mig enormt upprörd.

Läs mer..