Vilda djur hör hemma i det vilda

Miss Annahs musik kan hjälpa världens djur

Nyheter

Artisten Miss Annah släpper idag låten ”Hold Me In Your Heart”. Hon vill väcka medvetenhet om hur illa människor kan behandla djur och hur det slår tillbaka på oss själva.

I tidig ålder tog Miss Annah hand om hemlösa eller skadade djur. Den första katten i hemmet fick hon från stallet, där hon vistades all sin lediga tid. Katten Sotis smög hon in och gömde på sitt rum tills hennes föräldrar till slut upptäckte det. Som tur var fick Sotis stanna i familjen. Under årens lopp har det funnits olika djur i hennes liv, katter, hundar, Salamander och häst, vid olika eller samma tidsperioder i hennes liv. Idag är det katten Rocky som huserar i hemmet. 

Hennes ledord i livet är ”Believe”. Att våga göra och tro på att man kan. Vi har bara ett liv, så varför ska man då inte våga göra det man själv önskar eller tror på? Att skriva låten Hold Me In Your Heart till förmån för djur var ett kall och lyckligtvis kombinerade det de två saker hon älskar och värderar högt i livet; djur och musik. Hon hoppas kunna inspirera andra att våga följa sitt hjärta och det man tror på, därav mottot.

"Musik har alltid varit en central kärna för mig. Jag har musicerat en stor del av livet i många sammanhang. Drömmen om en egen skiva med min egen musik har alltid funnits, och nu har jag kunnat förverkliga detta. Albumet ”Truth And Denial” kommer släppas i år och det känns stort", säger Miss Annah.

När hon började förverkliga drömmen tänkte hon även på musik som uttrycksmedel för djurens väl.

Hon fortsätter:

"Men att göra en stor låt och video helt på egen hand, var inte lätt. Jag tvingades till utdragna kompromisser jag hade velat undvika. Bland annat utelämna djurs lidande på bild, för folk vämjdes när de såg det och media varken får eller vill visa lidandet.

Covid-19 spreds genom misshantering på djurmarknader där djur säljs likt livlösa ting, i hyllmetrar av burar, ofta mindre än deras egna kroppar. Att ’titta bort’ funkar inte. Problemen förvärras, när människor behöver agera. Men inte på ett så självförgörande sätt som folk ofta befarar. Först behöver vi medvetandegöras och sen sluta bidra till att människan profiterar på djurs lidande."

Miss Annah vill bidra till att organisationer som World Animal Protection får större uppmärksamhet och resurser för sina världsomfattande insatser.

"Så vi kan hålla alla djur, allt liv i våra hjärtan. Det är passionen i låten ”Hold me in your heart”. Intäkterna från ”Hold me in your heart” går till World Animal Protection", avslutar Miss Annah. 

 

Läs mer..