Remembering Haiti after the earthquake

Till minne av Haiti, sju år efter den förödande jordbävningen

Nyheter

Den 12 januari 2017 är det sju år sedan den förödande jordbävningen drabbade Haiti. Den varade i mindre än en minut men var större och förstörde mer än någon tidigare jordbävning.

När jordbävningen var över hade nästan 250 000 människor dött och många fler blivit hemlösa. Det är sällan man får läsa om hur många djur som också dog, blev hemlösa eller skadades svårt.

Mobil veterinärklinik hjälpte många djur

Inom några dagar var våra veterinärer på plats och gav första hjälpen till sällskapsdjur och boskap. Tack vare våra supportrar kunde vi vaccinera djur och hindra smittspridning av rabies och mjältbrand och hjälpa de överlevande djuren att återhämta sig med sina familjer när det var möjligt. Vi beräknar att runt 70 000 djur hade nytta av vår mobila veterinärklinik, liksom 425 000 andra djur genom att vi stärkte sjukvården i Haiti, bland annat genom att återuppbygga laboratoriet Taraminier – en anläggning som är avgörande för djurs välfärd i landet.

1010228

Tillbaka efter orkanen Matthew

I slutet av förra året kom vi tillbaka till Haiti efter orkanen Matthews härjningar. Runt 110 000 skadade, sjuka och vilsegångna djur fick hjälp. Haiti är det fattigaste landet på västra halvklotet och väldigt sårbart för naturkatastrofer.

Idag hoppas vi att ni tänker på Haiti och dess djur. Hjälp vårt globala katastrofhjälpsteam att fortsätta sitt arbete och finnas där för miljoner djur som lämnas hemlösa, skadade eller sjuka och behöver vår hjälp efter jordbävningar, orkaner, bränder, översvämningar och andra katastrofer. Ge en gåva idag >>

Du kan också SMS:a "Skydda Djuren" till 72970, så skänker du 150 kr till vårt arbete för djur drabbade av katastrofer. Eller swisha valfri summa till 9001744, skriv då "Katastrof" som meddelande. 

Fyra miljoner djur hjälpta hittills

När katastrofer inträffar är det inte bara människor som drabbas hårt, utan även djuren. Så i över 50 år har vi hjälpt regeringar och samhällen att förbereda sig för katastrofer och gjort det möjligt för människor att kunna hjälpa sina djur och bygga upp sina liv på nytt. Många människor runt om i världen är beroende av sina djur – för sitt uppehälle, som mat, transporter, för att hålla sig friska och som sällskap och vakt.

Djur och människor är beroende av varandra. Under de 50 år som World Animal Protection har funnits har vi kunnat hjälpa över fyra miljoner djur och därmed också många människor. Läs mer om vårt arbete för katastrofdrabbade djur >>

Inom några dagar var våra veterinärer på plats och gav första hjälpen till sällskapsdjur och boskap.

Läs mer..