Elefant Thailand

Tack för 2022 och Gott Nytt År - här kommer en filmhälsning från Roger

Nyheter

Vår generalsekreterare Roger var nyligen och besökte Thailand och några av de elefantvänliga reservat som har överlevt Corona-krisen tack vare dig och resten av vår globala familj av djurvänner.

Se filmhälsning här:

Det gångna året är fullt av hjärtevärmande berättelser om djur som du har räddat. Jag och mina kollegor är uppfyllda av tacksamhet för ditt generösa och omtänksamma stöd. Varje dag är vi tacksamma för hur våra fantastiska supportrar hjälper till att göra en verklig och varaktig skillnad när det gäller att skydda djur över hela planeten. Tack!

Under året som gått har vi tillsamman stängt ner en reptilmarknad i England, räddat 2 björnar och en varg från krigets Ukraina och samlat in pengar och namnunderskrifter för att göra världen bättre för kor och deras kalvar. Vårt arbete har även lett till att fler djur som drabbats av bräderna i Brasilien har fått hjälp - som de fantastiska jättemyrsloksungarna. Vi har även fortsatt mata björnar i våra reservat samt stoppat gallindustin i Sydkorea och räddat 9 björnar från gallindustrin i Vietnam, i vår största hjälpaktion någonsin. Tack för att du fortsätter stå på djurens sida.   

Du är del av en global familj av djurvänner 

World Animal Protection arbetar för att stänga alla delfinarier i hela världen. Helst vill vi se en lagstiftning som förbjuder att marina däggdjur, som delfiner och späckhuggare, hålls i fångenskap. I Sverige finns fortfarande delfinshower på Kolmårdens djurpark och tillsammans mer dig arbetar vi för att showen ska stoppas.   

Björn i det vilda

Och många av er har även tagit del av vår djurparksguide, som visar vilka av Sveriges djurparker som erbjuder närkontakt med vilda djur och vad det kan innebära för djuren. För oss är det en självklar grundinställning att vilda djur hör hemma i frihet och inte i djurparker. I undantagsfall kan djurparker bidra till att skydda hotade djurarter. Vår djurparksguide visar skillnaden på Sveriges olika djurpark och guidar i djurparksvärldens djungel. 

Vi fortsätter kampen för en djurvänligare värld. En värld där vilda djur får leva ostörda i naturen och en värld utan djurfabriker.  

Bock

Tack för att du gav din röst till att kräva ett Europa fritt från pälsfarmer. På uppdrag av alla djur, tack för att du gjorde världen till en bättre plats för dem. Jag är verkligen tacksam för allt du har hjälpt till att uppnå det senaste året och så optimistisk om vad vi kan uppnå det kommande året. Tack igen för att du är med oss. 

Gott Nytt År,  

Roger Pettersson 
Generalsekreterare World Animal Protection Sverige 

Tack för att du är en omtänksam djurvän och Gott Nytt År

Läs mer..