Pakistan: Suzi slapp livet som dansbjörn

Pakistan: Suzi slapp livet som dansbjörn

Blogg

Skrivet av

Tack vare ditt och andra Animal Protectors regelbundna stöd kunde björnen Suzi i våras räddas från sin tillvaro som dansbjörn.

Toppbild: snart får Suzi träffa reservatets övriga invånare

Hon led av parasitinfektioner och skabb när hon befriades men var i övrigt vid förvånansvärt god hälsa.

Björnägaren Zafar hade haft Suzi under tre år och hon var den enda inkomstkällan för honom och hans familj.  Vi besökte Zafar åtskilliga gånger och efter att ha diskuterat frågan med honom gång efter gång tog han steget. Han fick hjälp med att öppna en liten affär i utbyte mot att han överlämnade Suzi till oss och skrev på vårt avtal om att aldrig skaffa en ny björn.

1021422_crop

När Suzi kom till reservatet i april i år var det första som hände att hon under bedövning befriades från de rep som hon hade genom nosen och runt nacken. När hon vaknade upp igen syntes det tydligt hur lättad hon var över att bli kvitt den ständiga smärta dessa rep var orsak till. Veterinärundersökningen visade att hon led av infektioner och fick därför tillbringa sin första tid i reservatet i en bur för att inte smitta de andra björnarna och för att det skulle bli lättare att ge henne medicin.  

Sedan fick hon komma till en vanlig karantänsinhägnad och har återhämtat sig väl. Suzi gillar mat och favoritmaten är bröd och sockerrör.

Snart kan vi släppa ut henne i det “riktiga” reservatområdet. Där kan hon bada, klättra, umgås med andra björnar och leva ett gott björnliv.

Det är tack vare Animal Protectors regelbundna stöd som vi kan ge björnar ett nytt liv i vårt reservat.

Läs mer om vårt arbete för att skydda björnar som utnyttjas brutalt för underhållning >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.