Vanuatu: Valpen Pam räddades i sista stund

Vanuatu: Valpen Pam räddades i sista stund

Blogg

Skrivet av

Du har kanske hört talas om valpen Pam, som var nära att dö när cyklonen med samma namn nådde ögruppen Vanuatu i april i år?

Vårt team åkte tillbaka till Vanuatu under sensommaren för att se hur arbetet med återuppbyggnaden efter cyklonen går framåt. Räddningsarbetet med Pam i  våras berörde teamet djupt och de ville se hur det hade gått för henne. De passade på att åka förbi hennes hem.

För ett halvår sedan var Pam en hungrig valp som i kaoset efter cyklonen sökte efter föda. När hon hittade en död fisk som flutit i land åt hon upp den. Tyvärr var fisken giftig och Pam blev så sjuk att hon var nära att dö. Det var i sista stund som vårt katastrofteam hittade henne.

Se filmen om när Pam räddades >> 

Nu möttes teamet av en pigg och klarögd Pam, långt ifrån den lilla svaga valp de hade lämnat för ett halvår sedan.

blog-2pam1015

Steven Clegg, teamledaren, berättar: ” Mitt hjärta tog ett glädjeskutt. Det är tydligt att hon har blivit väl omhändertagen och hon älskar att leka med de två barnen i huset. Även om familjen kämpar hårt för att hämta sig efter cyklonen har de gett Pam allt hon behöver ”.

blog-pam1015

Tack vare stödet från dig och andra Animal Protectors kunde vårt katastrofteam vara snabbt på plats efter cyklonen och det var det som räddade Pam. Så länge vi har möjlighet fortsätter vi vårt arbete för att rädda djur i katastrofer.

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat >>