A moonbear on a tree, pictured at the Endangered Species Preservation Centre in South Korea.

Nu börjar utfasningen av Sydkoreas björnfabriker

Nyheter

I Sydkorea har vi kommit ett steg närmare vårt mål att stoppa misshandeln av björnar som utnyttjas för att deras galla används i traditionell asiatisk medicin.

I slutet av juni nådde vi ett viktigt delmål om att ha steriliserat 557 björnar som hålls i fångenskap på björngallafabriker i Sydkorea.

Björngallaindustrin är en oerhört grym verksamhet och vårt ultimata mål är att helt stoppa denna brutala verksamhet. Ett viktigt steg mot detta är att se till att ägarna av fabrikerna inte föder upp fler björnar som de kan tappa på galla, utan att industrin istället fasas ut.

Inga nya björnar ska behöva födas till ett liv av lidande

I samarbete med våra lokala samarbetsorganisationen Green Korea United har vi har sedan 2014 bidragit till att totalt 946 björnar har steriliserats. Detta motsvarar över 90 % av alla björnar i Sydkoreas björnfabriker.

Vi har lyckats övertala alla ägare av björnfabrikerna utom en att frivilligt fasa ut produktionen av galla. Före mitten av nästa år kommer hela 98 % av björnarna på fabrikerna att vara steriliserade vilket tydligt innebär ett steg mot industrins avveckling. 

Björngallaindustrin måste stoppas helt

Emiliy Reeves, vår programchef i regionen, är mycket glad över detta framsteg:

"Det är ett stort framsteg att det inte längre kommer att avlas och födas upp nya björnar på fabrikerna. Det innebär att väldigt många slipper ett liv med ingenting annat än rädsla och smärta. Så småningom kommer antalet björnar i fabrikerna att falla. Vårt mål är att ändra lagen så björnfabriker blir helt olagligt. Men vi har kommit långt i vår kamp och med steriliseringen av 98 % av björnarna närmar vi oss vårt mål!"

Även på andra håll i Asien gör vi framsteg i arbetet med att stoppa björngallaindustrin. Förra året lyckades vi tillsammans med vår vietnamesiska samarbetsorganisation Education for Nature Vietnam stänga alla björngallafabriker i Halong Bay. I år evakuerade Animals Asia björnarna och flyttade dem till ett reservat där de äntligen kan andas ut.

Läs mer om vårt arbete med att stoppa björngallaindustrin >>

Läs även: Kina: Historiskt samarbete om att fasa ut björngallaindustrin

Pictured above is a dog found left behind in a local village which had been covering in deep layer of toxic ash. The volcanic eruption left animals starving, but you helped save them.