Jaguar Spirit is a World Animal Protection/National Geographic-funded film

”Jaguar Spirit” – en väckarklocka för att jaguaren ska överleva i Bolivia

Nyheter

”Jaguar Spirit: An Awakening Journey” är en alarmerande dokumentär om ett djur vars existens är allt mer hotad, gjord av Emi Kondo som arbetar med film och foto på World Animal Protection. Filmen har premiär i dag onsdag 16/8.

Documental Jaguar Spirit expone la cruel caza ilegal de jaguares en Bolivia

Tillsammans med National Geographic undersöker Emi Kondo hur Bolivia blev globalt centrum för den illegala handeln med jaguarer: 

”Jag är förälskad i Bolivia och djuren där. Vi ser hur människor förstört vår relation till naturen och jaguaren, som har dyrkats som en gud bland otaliga folk i regionen. Jag hoppas att denna film blir en väckarklocka som ökar medvetenheten och förhoppningsvis inspirerar fler att kämpa för att jaguarerna ska kunna överleva”.
 

Katastrofal utveckling

Utvecklingen är mycket dyster. På bara två decennier har antalet sydamerikanska jaguarer minskat med upp till en fjärdedel.

Med i filmen är bland andra den bolivianska biologen Angela Nuñez och Roberto Vieto, internationell djurvälfärdsrådgivare på World Animal Protection.

Roberto Vieto säger:

"Jaguaren är ett av de mest karakteristiska djuren i Sydamerika och en självklar del av vår kultur och vårt arv. Jag hoppas att filmen kan motivera fler att skydda vårt största kattdjur - och även andra djur som är offer för den illegala handeln." 

Världspremiär i kväll

Den internationella premiären är kl. 19.00 ikväll, onsdag 16 augusti. Efter visningen följer en frågestund med Emi Kondo och Roberto Vieto.

Här kan du se filmen:

Länk till frågestunden efter premiären:

VI har tidigare uppmärksammat hur fångar på ett lokalt fängelse i Bolivia tillverkar marknadsvaror av olagligt fångade jaguarers skinn och tänder:

Läs artikel

 

Vill du vara med och hjälpa djuren?

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

Vi är mycket tacksamma för din hjälp.

 

Ja, jag vill hjälpa djuren!

På bara två decennier har antalet sydamerikanska jaguarer minskat med upp till en fjärdedel. Jaguar Spirit - dokumentär om jaguarens hotade tillvaro i Bolivia

Läs mer..