På Victory Clinic kunde Korven gå igen

Rumänien: På Victory Clinic kunde Korven gå igen

Blogg

Skrivet av

När Korven kom till hundstallet i Brasov kunde han knappt röra sin svaga och skadade kropp, eller ens lyfta på huvudet.

I utkanten av Brasov i Rumänien ligger ett hundstall som drivs av vår samarbetspartner Asociatia Milioane de Prieteni (AMP). Hundstallet har plats för ca 300 hundar. Där finns också en behandlingsklinik, Victory Clinic, som World Animal Protection grundade med hjälp av gåvor från Animal Protectors som du. 

En hund som är särskilt tacksam för det är lilla Korven, som i oktober 2015 blev påkörd av en bil. Han hamnade i diket svårt skadad. Ingen vet hur länge han legat där innan han upptäcktes av en förbipasserande.

När Korven kom till hundstallet kunde han knappt röra sin svaga och skadade kropp, eller ens lyfta på huvudet. Efter några behandlingar med vitaminer och anti-inflammatoriska medel började han långsamt återfå sin styrka. Men krocken med bilen hade gett honom allvarliga skador i ryggen och förlamat bakbenen.

apblog-sep16-intext-2

Hundstallets personal fortsatte vårda och sköta om den skadade hunden och lyckades till och med ta ut honom på lite promenader med hjälp av en speciell sele! Efter några månader var lilla Korven stark nog att genomgå en större operation i den nya Victory Clinic. Operationen lyckades och Korven kan återigen använda sina bakben! 

Tack för att dina gåvor gör det möjligt!

Det visade sig att Korven hade en ägare. Den har nu tagit med Korven hem igen och ser efter honom under resten av hans tillfrisknande.

apblog-sep16-intext-1

Läs mer om vårt arbete med hundar i Rumänien >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.