Rescued sheep at Edgar's Mission Sanctuary, Australia.

Framsteg för djurvänligare investeringar i Australien

Blogg

Skrivet av

I februari lanserade Australien sin variant av Fair Finance Guide, som varit mycket framgångsrikt i Sverige och lett till flera djurvänliga hänsyn vid investeringar.

Nu har två av de största kapitalbolagen i landet gett sina pensionärer möjligheten att slippa investera i plågsamma djurtransporter.

Plågsamma transporter av miljoner djur

De fruktansvärda djurtransporterna med båt mellan Australien och Mellanöstern har fått mycket uppmärksamhet genom åren. Miljoner människor har engagerat sig för de får och kor som fraktas under hemska förhållanden i undermåliga frakttfartyg.

Cows-in-Factory-Farming

Det australiska pensionssystemet förvaltar tillgångar till ett värde av över 20 biljoner kronor och är ivriga att investera i lantbruksindustrin. Det är därför viktigt att vi belyser superfondernas investeringspraxis runt om i världen.

Två superfonder blir djurvänligare

I och med att superfonderna Care Super och Hesta nu ger över en miljon medlemmar möjligheten att se till att deras  besparingar inte längre går till investeringar i export av levande djur är redan 15 av de 200 största pensionsfonderna för djurvänligare investeringar.

Cows-in-Factory-Farming

Suzanne Milthorpe, som är vår kampanjansvariga i Australien, säger:

"Detta kommer förhoppningsvis uppmuntra pensionsbolagen att ta ännu starkare ställning mot djurindustrier och skadliga metoder. Vi vet att de flesta australiensare inte vill att deras pension ska finansiera djurplågeri, och det är dags för industrin att anpassa sin politik till den australiensiska allmänhetens förväntningar. Med våra supportrar vid vår sida kommer vi att fortsätta att uppmuntra pensionsfonder att göra det!”

Toppbild:  Jo-Anne McArthur / We Animals Media