A baby tiger spends the entire day in this tiny cage, tourists pay to feed these baby tigers with milk.

Uppmana TV4 att tigrar ska slippa vara fångar på fort

Nyheter

Vi är lika upprörda som många av våra supportrar över att tigrar används i TV4:s nöjesprogram ”Fångarna på fortet”. Därför kontaktade vi dem och produktionsbolaget för att informera om lidandet för vilda djur bakom kulisserna.

Tigrar och andra vilda djur kan inte få alla sina naturliga behov tillgodosedda i fångenskap. Att de är med i programmet ger också signaler till omvärlden av att vilda djur kan användas i underhållning enbart för att roa människor och det minskar vår empati för djur. 

Ännu ett bekymmer är att handeln med vilda djur tros vara orsaken till coronautbrottet. Även om tigrarna och de andra vilda djuren har det drägligt just nu har de troligen varit med om fruktansvärda saker, antingen när de fångades in från naturen och transporterades eller föddes upp på anläggningar i miljöer som ofta är grogrund för sjukdomar. 

Svar från TV4

Svaret kom snabbt från TV4: ”Avsnitten av Fångarna på fortet som sänds nu är inspelade under förra året och det är ännu inte bestämt om det blir några fler säsonger av Fångarna på fortet. Som situationen är nu går det inte att resa ned till Frankrike för att spela in nya avsnitt.

Vi tackar för era synpunkter och tar med oss dem in i diskussionerna kring eventuella nya avsnitt.”

Vilda djur i fångenskap

"Många har sett dokumentären om Tiger King och förstår lidandet som vilda djur som tigrar genomlider i fångenskap. Även om tigrarna får god omvårdnad är det omodernt och okunnigt att använda tigrar på detta sätt. Den göder dessutom handeln med vilda djur, som riskerar både människors och djurs hälsa", säger vår kampanjansvariga Lina Dahl.

Tigerpark i Thailand, hvor turister kan få taget billeder med tigrene

Du kan påverka

Vi vill därför gärna ha er hjälp med att kontakta TV4 och produktionsbolaget som gör programmen och berätta om riskerna med och lidandet bakom användningen av vilda djur i fångenskap för underhållning. Vi hoppas även få till ett möte om frågan. 

Maila till TV4

Maila Jarowskij

Stoppa den globala handeln med vilda djur

Skriv på vår pågående namninsamling för att uppmana världens 20 mäktigaste länder stoppa handeln med vilda djur.

Skriv på 

Läs mer..