Den 9 juni är det dags att gå till rösturnorna. Då är det var till Europaparlamentet. Då väljs de personer som ska sitta i Europaparlamentet de kommande fyra åren. Varför inte använda din röst för att skydda djur?

EU-valet viktigt för djurfrågorna

Nyheter

Då är det val till Europaparlamentet för de personer som ska sitta i Europaparlamentet de kommande fem åren.

Europaparlamentet viktig roll

Europaparlamentet har en viktig roll att spela i  djurfrågor, tillsammans med EU-kommissionen och medlemsstaterna. Under den pågående mandatperioden utlovades stora förändringar för djuren. EU-kommissionen lovade att se över all lagstiftning på djurskyddsområdet och ställde sig också positiv till att avveckla all burhållning av lantbruksdjur. Men det blev inget av med det. Förslagen har i stort sett uteblivit, med undantag för ett förslag om något uppdaterade transportregler. EU-kommissionen mäktade inte med att genomföra det man utlovade.

Din röst är viktig

De som väljs in i Europaparlamentet den 9 juni måste sätta press på EU-kommissionen. Vi vill se ett Europaparlament som tar ställning för djuren och som driver på för nödvändiga förändringar.

Din röst är viktig. Den 9 juni har du möjlighet att säga ditt och lägga din röst på en kandidat som tagit ställning för djuren.

Be their voice! (Var deras röst)

Pledge för djuren

Tillsammans med Eurogroup for Animals har vi tagit fram en pledge som vi bett kandidaterna att ta ställning till. Du hittar den här. Här ser du vilka kandidater som lovat att arbeta för djuren. Hittills är det cirka 500 kandidater runt om i EU som skrivit under, runt 30 av dem är från Sverige. Om du saknar någon som du tänkt rösta på,  kan du kontakta den och fråga varför de inte skrivit under vår pledge och be dem redogöra för vad de tänker göra för djuren ifall du röstar på dem och de kommer in i Europaparlamentet.

Debatt för djuren

Den 23 maj, kl 18.00-20.00 anordnar vi, tillsammans med Djurskyddet Sverige och Djurens Rätt en debatt mellan några av dem som kandiderar till Europaparlamentet. Debatten äger rum på ABF-huset i Stockholm men man kan också lyssna via länk. Anmäl dig här via Djurskyddet Sveriges hemsida.

Vad gör vi mer

Vi kontaktar och har dialog med partierna och kandidaterna. Vi för också samtal med regeringen om vad vi förväntar oss av de kommande fyra åren inom EU. Vi har också kontakt med media och andra inflytelserika. 

 

Läs mer..

Tricia Croasdell ny global ledare för World Animal Protection

Nyheter

Tricia Croasdell, för närvarande chef för World Animal Protection i Storbritannien, har utnämnts till global ledare för organisationen. Hon blir första kvinna på den posten.

Oroväckande signaler om avskaffad betesrätt för kor

Nyheter

Den 30 juni ska utredningen om svensk livsmedelsproduktion vara klar med sitt arbete. Enligt Dagens Nyheter kan utredningen då föreslå att betesrätten för kor ska avskaffas. Det skulle vara en stor skandal för djurskyddet – vi kräver att regeringen står upp för kornas välfärd!

Inte en enda elefant hade lyckliga ögon

Nyheter

Lina Dahl, som är kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, kom nyligen hem från en resa till Thailand. Här berättar hon om sina starka möten med elefanter i Ayutthaya Elephant Palace, som är en välkänd turistattraktion.