Björn hålls i fångenskap för att tappas på galla

Serieteckningar för en djurvänligare värld

Nyheter

Brooklyn Beckham, Jenny Jinya och Chow Hon Lam har tillsammans med författaren Paul Goodenough samarbetat med oss i ett nytt seriealbum, som ges ut inför FN:s toppmöte i Glasgow.

World Animal Protection stödjer utgivningen av serieboken ”Rewriting Extinction”, för att berätta om vad djur utsätts för, informera om vårt arbete för en djurvänligare värld och stoppa utrotningen av djurarter. Projektet pågår under ett år för att sprida kunskap och göra så stor skillnad som möjligt.

Två av berättelserna i boken har anknytning till World Animal Protections arbete. ”Mama Bear”, gjord av Jenny Jinya och Paul Goodenough, handlar om handeln med björngalla och vårt arbete för att hjälpa björnarna som hålls instängda och plågas i gallfabrikerna.

Stories to save the world

Mama Bear: A story about Bear Bile from Jenny Jinya & Paul Goodenough – Rewriting Extinction. Serien har fått hundratusentals gillamarkeringar och runt 2 000 kommentarer.

En elefant glömmer aldrig! Serien ”Never forget”, som ännu inte publicerats, fokuserar på vad elefanter utsätts för i nöjesindustrin för att roa människor och är kopplad till vårt arbete med att befria elefanter från fångenskap. Den är gjord av Brooklyn Beckham och Chow Hon Lam (kanske mest känd under sitt konstnärsalias Buddy Gator).

Över 300 personer runt om i världen som vill arbeta för en djurvänligare värld har varit inblandade i tillkomsten av serieantologin, som innehåller 120 berättelser och ges ut av DK Publishing. 
 

Förbeställ boken här

Läs mer..