Two elephants are chained in their own habitat.

Elefanter hör hemma i naturen. Inte i turistbranschen

Nyheter

Den ohyggliga grymheten som Asiens elefanter utsätts för i elefantridning och i shower sprids nu vidare till södra Afrika.

Denna vecka släpper vi en rapport som avslöjar hur elefantridningen och elefantshower har spridits till södra Afrika från flera platser i Asien, där den är väletablerad och en alltför vanlig del av mångas semester.

Elefantridning är en populär och vinstgivande turistaktivitet men bakom kulisserna finns den grymma verkligheten: Djuren tas från sin mamma, de knäcks mentalt och utsätts för brutal och stressande “träning” för att de ska utstå att bli ridna på. Om inget görs riskerar hundratals afrikanska elefanter att utsättas för samma sak: Att kedjas fast, bli misshandlade och utstå annan brutal behandling för att roa turister. 

Ett helt liv i lidande

För att förtydliga vad djuren går igenom har vi tagit fram en animation som avslöjar livet som väntar elefanterna i underhållningsvärlden. Här nedan kan du se filmen.:

Situationen för Afrikas elefanter är akut

Asiatiska elefanter har lidit i decennier för att möta den växande efterfrågan på elefantridning och shower under semestern. Nu sprids elefantattraktioner i södra Afrika. 

Där finns åtminstone 36 kommersiella anläggningar som håller 215 elefanter inspärrade i södra Afrika. Om inget görs kommer ytterligare hundratals afrikanska elefanter att gå mot ett liv fyllt av smärta, grymhet och misshandel som turistunderhållning.

Omfattningen av djurplågeriet av elefanter kommer att öka om elefantridning och annan elefantunderhållning tillåts sprida sig i södra Afrika. Vi vill stoppa detta innan det är för sent. Tillsammans, med din hjälp, kan vi göra det. 

Ett liv som turistattraktion är inget liv för ett vilt djur

Över hela världen tas djuren från det vilda och avlas I fångenskap för att användas I turistindustrin. Efterfrågan på semesterupplevelser med vilda djur är det som driver den grymma underhållningen med vilda djur. 

Vi har makten att minska efterfrågan och att ändra industrin nu. Hjälp oss att stoppa misshandeln av vilda djur >>

Omfattningen av djurplågeriet av elefanter kommer att öka om elefantridning och annan elefantunderhållning tillåts sprida sig i södra Afrika. Vi vill stoppa detta innan det är för sent.

Läs mer..