An elephant is chained up - World Animal Protection - Wildlife. Not entertainers

Den illegala handeln med elefanter på boskapsmarknader måste upphöra

Nyheter

Vi har uppmanat den indiska delstaten Bihars ledare att stoppa den illegala handeln med elefanter på Sonepur-marknaden.

Under november varje på Kartik Poornima (den heligaste månaden) äger den världsberömda Sonepur-marknaden rum. Det är den största boskapsmarknaden i Asien och hålls i den indiska delstaten Bihar. 

Föra året var ungefär 14 elefanter utställda där. Sorgligt nog får dessa majestätiska djur uthärda stort lidande under tiden eftersom de fått skador av transporten som sker under hemska förhållanden. De har även blivit slagna med elefantkrokar och vässade bambukäppar under träningsprocessen som kallas ‘the crush’. Att ständigt finnas med bland publiken ökar deras stress. 

Dessa djur är ofta fångade i det vilda innan de utsätts för ‘the crush’, som bryter ner dem för att de ska underkasta sig människor. Det rapporterades om att elefanterna hade köpts av handelsmän i Kerala, Nepal och Rajasthan. 

Elefanter är listade som nummer 1 i Indiens Wildlife Protection Act of India, 1972, den lag som ska skydda landets vilda djur . De är även en viktig del i den indiska kulturen. Vi har skrivit till delstatens högsta ledare för att be honom att göra allt som krävs för att försäkra sig om att den illegala handeln med elefanter på Sonepurs boskapsmarknad stoppas. 

Vilda djur hör hemma i det vilda. Läs mer om vårt arbete för vilda djur >>

#NotEntertainers

Dessa djur är ofta fångade i det vilda innan de utsätts för ‘the crush’, som bryter ner dem för att de ska underkasta sig människor.

Läs mer..