Björnar i reservatet Balkasar.

Ny odling ger goda morötter till björnarna i Balkasar

Blogg

Skrivet av

Björnarna som bor på björnreservatet Balkasar i Pakistan har njutit till fullo av att få knapra i sig välsmakande ekologiska morötter tack vare dig.

Morötterna är den första skörden från den 4 tunnland stora ekologiska odlingen som du hjälpte vår partnerorganisation Pakistan Bioresource Research Center (BRC) att finansiera. BRC driver hela reservatet.

Balkasarpersonalen är mer och mer bekymrade över jordbrukarnas användning av gödningsmedel och kemikalier. Att odla sina egna grödor är den uppenbara lösningen. De 56 björnarna som bor här behöver väldigt näringsrik mat för att hjälpa dem att återhämta sig från det fruktansvärda liv de levde innan de kom till reservatet och den nya odlingen gör detta lättare. Din gåva varje månad hjälpte dem att köpa, bevattna och rensa marken.

Odlaren Khalid Zaman och de första Balkasarmorötterna.

Första skörden: Odlaren Khalid Zaman och de första Balkasarmorötterna.

Förutom morötter odlas även spenat, rädisor, lök, squash och majs – som alla är viktiga källor till kostfiber. Andra planerade grödor  är neemträd - neem är ett naturligt insektsskydd för att skydda björnarna från insektsbett  - samt linfrön som är bra för björnarnas päls.

”Den här odlingen är en underbar gåva till björnarna," säger Madeeha Manzoor, som är BRC: s zoolog. "Det var jättekul att se dem njuta av de första morötterna och verkligen givande för reservatets personal att se grödorna växa efter allt arbete med att rensa, plöja, så och vattna marken."

Björn njuter av morötter i reservat

Gott mellanmål: Kainat har morotsfest.

Alla björnarna på Balkasar kommer att få bättre mat tack vare den ekologiska odlingen som du har varit med och gjort möjlig.  

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.