Elephant in a sanctuary in Thailand

Ansvarsfulla turister skyddar elefanter och andra vilda djur

Nyheter

Idag firas Elefantens dag i Thailand. Tyvärr är elefantridning och annan skadlig underhållning med elefanter vanlig i landet. Och det är turisterna som skapar efterfrågan

Ingen av oss kan föreställa oss en planet utan elefanter – men ändå har människor ständigt utsatt dem för ofattbar grymhet.

Den sorgliga verkligheten för elefanterna

I Asien tas elefantungar från sina mammor när de är riktigt små. De bryts ner med brutala metoder som ska göra dem tillräckligt fogliga för att turister ska kunna rida på dem. För närvarande lever runt 3 000 elefanter i fångenskap under fruktansvärda förhållanden som avslöjades i vår uppmärksammade rapport förra året. 

elephant_thailand_800x533_1018772

En elefant står kedjad på en anläggning i Thailand

Bli en medveten turist

Det här är inte framtiden de flesta turister vill se för elefanterna. Medvetenhet är ditt första steg mot att skapa en framtid fri från djurplågeri för vilda djur. Turistanläggningar är angelägna om att dölja den tortyr som deras djur blir utsatta för. Det kan vara svårt att se smärtan som dessa djur går igenom – hur nära du än är.

Vår turistguide hjälper dig att förbereda dig för din nästa semester. Där finns information om hur du kan skydda vilda djur när du besöker nästa turistanläggning.

Tillsammans kan vi göra mer

Tillsammans med 250 000 supportrar fick vi förra året Instagram att inkludera en informationssida för alla som letar efter #elephantselfie och andra hashtags associerade med djurplågeri. Nu när någon av Instagrams 800 miljoner användare söker efter grymheter med vilda djur, kommer de varnas om farorna.

Världen har förlorat mer än hälften av sina vilda djur under de senaste 40 åren – genom människan. Som turist kan du bidra till att skydda vilda djur.  

Välj gärna en elefantvänlig researrangör när du reser – och ha en trevlig semester! 

Medvetenhet är ditt första steg mot att skapa en framtid fri från djurplågeri för vilda djur