Boon Lott's Elephant Sanctuary

Katherine – elefanternas skyddsängel

Nyheter

Katherine Connor, den passionerade, hårt arbetande grundaren av Boon Lott Elephant Sanctuary (BLES) har ägnat de senaste 14 åren av sitt liv åt att ge så många elefanter som möjligt ett bättre liv.

1018367
Den lilla elefantungen Boon Lott föddes för tidigt och Katherine tog hand om honom när hon jobbade som volontär på ett thailändskt elefantsjukhus.

 “Jag ägnade 14 månader åt att ta hand om honom, bry mig om honom, sköta om honom, älska honom”, säger Katherine. Hon beskriver hur hon till och med skapade världens första rullstol för elefanter för att hjälpa honom att återhämta sig från ett brutet ben. Sorgligt nog, trots hennes ansträngningar, somnade han till slut in i Katherines famn.

Hon säger att det var hans död tillsammans med det hon sett av turistattraktioner med elefanter i Thailand som inspirerade henne att grunda BLES.

Fokus på insamling

Mellan 2004 och 2006 fokuserade Katherine på insamling för att bilda BLES. Hon återvände till England, skaffade ett heltidsjobb och arrangerade ett enormt antal insamlingsaktiviteter.

”Det tog mig 18 månader att samla ihop tillräckligt och sex månader senare började jag bygga.”

1018293


Bryr sig om elefanter: World Animal Protections kändismedlem Alesha Dixon (mitten) möter medlemmar från BLES under sitt besök nyligen. Alesha håller regelbundna och passionerade tal om att förbättra förhållanden för elefanter världen runt.

Idag består BLES av 14 elefanter, 24 anställda och 3 stugor och ett 3 kvadratkilometer landområde med flera pooler för elefanterna att bada i.

På reservatet är det mycket praktiskt arbete. Tillsammans med sitt team, som inkluderar 15 mahouter (elefantskötare) ser Katherine efter elefanternas hälsa och behandlar skador eller sjukdomar. Elefanterna kan röra sig fritt men vaktas av mahouter som ser till att de inte trampar ned gröda eller på annat sätt hamnar i konflikt med innevånarna i området.

Rädda och förhandla

Katherine reser också mycket för att träffa elefantägare och förhandla om att de ska lämna över sina elefanter till BLES. ”Nu kontaktar ägare oss ofta, vilket är den största komplimangen. De flesta elefanter vi räddar har väldigt gamla ägare som planerar att gå i pension, så det är win-win för alla.”

Hon anlitas också för att rädda elefanter i nöd. Då organiserar hon transport och veterinärvård samt stöttar elefantägarna. Hon tar fullt ansvar över en räddning från början till slut.

1018372


Lycklig trio: De tre elefanthonorna är vänner och njuter av friheten i djurreservatet. Katherine kallar dem ”Gossip Girls”.

“Något vi är stolta över här på BLES är att vi bygger upp starka och positiva, öppna förhållanden med så många olika anläggningar och elefantägare som möjligt. Jag tror att vi måste arbeta tillsammans för att få igenom en märkbar förändring för Thailands tillfångatagna elefanter.”

Vi har nyligen inlett ett samarbete med BLES som en del av vårt arbete för att rädda vilda djur som plågas i underhållningsindustrin.

“När Boon Lott dog gav jag ett löfte att jag skulle låta världen få veta vem han varit. Jag lovade också att jag skulle fortsätta hjälpa hans familj – elefanterna.

Läs mer..