Elefant i det vilda

Välbesökt föreläsning och årsmöte i Stockholm

Nyheter

I helgen höll World Animal Protection Sverige årsmöte i Stockholm. Innan mötet hölls ett välbesökt föredrag om vårt arbete för att skydda elefanter i Asien.

Annica Liljeblad, skådespelare och vår ambassadör, inledde föredraget med att berätta om sitt engagemang för djur och hur vi kan hjälpa dem - om vi hjälps åt.

Sedan höll bevarandefotografen Tom Svensson och generalsekreterare Roger Pettersson sin föreläsning, Från helvetet till frihet, om sin resa till bra och mindre bra elefantanläggningar i Thailand. En föreläsning som ledde till tårar men också gav stolthet och hopp.

Årsmötet 2023

Vi vill visa alla fantastiska gåvogivare det otroligt viktiga arbete de är med och bidrar till. Det var hemskt roligt att så många uppskattade föreläsningen, säger Tom Svensson.

I pausen signerade vår ambassadör Suzanne Axell sina böcker, som är vinst i vår supportertidning Animal News.

Susanne Axell

Årsmötet gick igenom året som gått och kunde berätta om många framgångar - men också att det var första året som intäkterna var lägre än föregående år.

Det är inte konstigt med tanke på världsläget och konjunkturen - men då blir varje människa som stödjer oss ännu viktigare. Och det finns fler sätt att skydda djur, inte bara med pengar, säger Roger Pettersson, generalsekreterare.

 

Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld!

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Våra insatser för djuren hade inte varit möjliga utan gåvorna från våra supportrar. Vi är mycket tacksamma för din hjälp.

Hjälp djuren