Elefant badar i lera

Njutningsfullt lerbad för Moleko 

Blogg

Skrivet av

Moleko föddes i början av 70-talet i Mae Chod-distriktet i thailändska Tak-provinsen. Molekos namn betyder ungefär ”stygg flicka" och mahouten som arbetar med henne här på Chang Chill har tagit hand om henne sedan hon var en ung elefant.  

För många år sedan, när Moleko arbetade med att dra tunga timmerstockar, fick hon en allvarlig skada. Hon klev på en landmina och skadade sin ena bakfot svårt.

Elefanten Moleko i det fria

Eftersom hennes mahout bodde mycket långt från all veterinärvård, behandlade han Molekos fot med hjälp av örter som finns i skogen. Hennes fot läkte men kräver kontinuerlig observation och behandling, som teamet här gärna ger henne. 

Elefant lerbad

Se hur Moleko njuter av leran i sitt nya hem på den djurvänliga attraktionen Chang Chill. Den öppnade förra sommaren.  

Namnet Chang Chill betyder avslappnad elefant på thai och är den första verkligt elefantvänliga parken i Thailand. Här får människor varken röra vid elefanter, bada dem, mata dem eller rida på dem. De får bara observeras från ganska långt håll, så att de inte blir stressade.

Elefant i det vilda

Parken föregår med gott exempel och visar resten av turistindustrin att det är möjligt att ha en park dit turister kan komma, samtidigt som elefanterna har det bra.  

Tack så mycket för att du är Animal Protector och hjälper djur världen över varje månad, året runt. 

Elefant äter mat i det fria

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.