Elefanterna på BLES får frihet även på natten

Elefanterna på BLES får frihet även på natten

Nyheter

På reservatet BLES, Boon Lotts Elephant Sanctuary, i provinsen Sukothai i norra Thailand, har vi tack vare donationer från våra fantastiska givare, byggt nya natthägn till elefanterna.

Se filmen när The Gossip Girls, de tre elefanthonorna som alltid är tillsammans och småpratar med varandra, för första gången kliver in i hägnet.

Det var i maj förra året vi bad våra supportrar om stöd för att kunna bygga fler natthägn i vårt elefantreservat i Thailand. Insamlingen fick ett enormt gensvar och nu är vi glada att berätta att natthägnen är färdigbyggda.

1020876

Det här betyder att elefanterna även på nätterna, när deras skötare är hemma och sover, har rörelsefrihet och kan socialisera med varandra. 

Elefanten Pang Dow, en av The Gossip Girls som vi berättade om i maj, hade tidigare ett liv präglat av lidande. När hon var liten fick hon inte vara med sin mamma utan var lockbete för att tigga pengar från turister. När hon blev större fick hon flytta till en turistanläggning och bära runt turister. Till slut, när hon började se sliten och eländig ut, såldes Pang Dow vidare för att användas i den illegala timmerindustrin. Efter 20 års plåga kom hon till BLES.

1020956_0

Vi stödjer reservatet BLES, som förfogar över 750 tunnland frodigt skogsland. Reservatet består av öppna fält, fruktträd, bananplantor och vattendrag med friskt vatten. Det är en perfekt terräng för dessa vänliga jättar att vandra, beta och socialisera så som de skulle gjort om de levde kvar i det vilda.

Vill du bidra till vårt arbete för att skydda vilda djur från att bli offer för turistindustrin? Ge en gåva här

Läs mer..