Dramatiska bilder i utställningen Residence of Impermanence på Fotografiska

Dramatiska bilder i utställningen Residence of Impermanence på Fotografiska

Nyheter

En norsk naturvän och konstnär som sätter eld på uppstoppade djur. Det är Christian Houge – och han gör det för att rikta fokus mot människans brist på ödmjukhet inför vår plats på jorden.

I den pågående utställningen Residence of Impermanence på Fotografiska i Stockholm skapas ett budskap som tar avstamp i ålderstigen kolonialism, parat med ett ifrågasättande av att denna utsugning av jordens resurser tyvärr fortfarande är rykande aktuell.

cchristian_houge_2018_lion_0

©Christian Houge 2018 Lion

"Detta är en dramatisk handling i en dramatisk tid för att provocera en dialog. Vi människor våldför oss på naturen och ser oss som skapelsens herrar. Fast det egentligen är så att vi givetvis är helt beroende av den för vår överlevnad. Därför vill jag, med dessa bilder av brinnande jakttroféer, få oss att tänka efter. Var finns ödmjukheten inför att vi är en del i kedjan, var finns diskussionen om hur vi genom den extremt ökande populationen bara fortsätter att roffa åt oss av jordens naturresurser och döda djur?” – säger Christian Houge 

Välkommen på artist talk med Christian Houge på Fotografiska

Torsdagen den 10 oktober klockan 18.00 bjuder Fotografiska och World Animal Protection Sverige in till ett artist talk med Christian Houge där han berättar om intentionerna och drivkraften bakom sitt konstnärskap.

Maila till info@worldanimalprotection.se för att säkra en plats. Entrén är gratis.

Antal platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Läs mer om utställningen på Fotografiskas hemsida

Välkommen på artist talk med Christian Houge på Fotografiska. Torsdagen den 10 oktober klockan 18.00