African grey parrot in the wild - Credit: Jurgen and Christine Sohns / Getty Images

Genombrott: Turkish Airlines lovar att stoppa transporten av grå jako

Nyheter

På mindre än två veckor hann 80 000 skriva på vår namninsamling riktad mot Turkish Airlines. Företaget har redan börjat lyssna på er!

Som ett svar på vår nya kampanj Vilda djur. Inte husdjur som vill stoppa den grymma handeln med exotiska husdjur, har Turkish Airlines utfärdat ett omedelbart globalt stopp för transporten av grå jako på samtliga plan.

Vi hade ett möte med Turkish Airlines samma dag som flygbolaget utfärdade embargot (13 februari) och tackade dem för att de agerade så snabbt på våra supportrars uppmaning att skydda utrotningshotade fåglar.

Det är ett positivt beslut för grå jako men vi måste fortsätta agera för att hitta lösningar för att stoppa den illegala handeln som våra utredare avslöjat.

En lovande början

Trots att det är lång väg kvar är embargot ett lovande första steg, Vi är glada att företaget agerade så snabbt och vi ser fram emot att samarbeta för att skydda vilda djur.

För att hindra lidandet för hundratusentals vilda djur som blir exotiska husdjur behöver vi internationella, inflytelserika företag som Turkish Airlines att agera på meningsfulla sätt för att skydda dem.

Vi kommer att fortsätta engagera oss för Turkish Airlines. Vi ska visa hur avgörande det är att förbättringar sker på marken, så att smugglare inte kan transportera grå jako och andra illegalt infångade vilda djur på sina flygplan.

1022692

Poached African grey parrots - photo credit Lwiro sanctuary

Vår namninsamling fortsätter

Innan vi får se genuina och långsiktiga utfästelser från Turkish Airlines är vårt arbete inte slutfört.

Vi ska träffa Turkish Airlines på huvudkontoret i Istanbul igen om några veckor. Vi vill visa bolaget hur många som bryr sig, så be gärna släkt och vänner att skriva under.

Header image: Jurgen and Christine Sohns / Getty Images

Innan vi får se genuina och långsiktiga utfästelser från Turkish Airlines är vårt arbete inte slutfört.

Läs mer..