pigs

Vår generalsekreterare utsedd till expert i livsmedelsutredning

Nyheter

Regeringen tillsätter nu en utredning om Sveriges livsmedelsproduktion. World Animal Protection Sveriges generalsekreterare Roger Pettersson har utsetts till expert i utredningen.

Roger Pettersson säger:

”Jag är naturligtvis mycket glad över att fått det här förtroendet och ser fram mot utredningsarbetet. Utredningen ska titta på flera frågor som är mycket viktiga för oss i World Animal Protection. En av dem är hur konkurrenskraften för livsmedels­producenterna påverkas av våra svenska djurskyddsregler – en annan hur Sverige ska arbeta framöver på både regional och global nivå för att stärka djurens välfärd”.

Uppdraget utgår från den strategiska plan som finns för jordbrukspolitiken under 2023–2027. Planen antogs under den förra regeringen och landsbygdsminister Peter Kullgren vill nu att den anpassas till den nya regeringens politik. Utredningen ska vara klar om ett halvår, så att förändringarna kan börja gälla under nästa år.

Roger Pettersson säger:

”Vi kommer löpande att informera om utredningsarbetet i våra kanaler, så att våra följare vet vad som är på gång och kan komma med inspel. De som vill diskutera arbetet är välkomna att kontakta mig”.

Var med och hjälp djuren!

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Våra insatser för djuren hade inte varit möjliga utan gåvorna från våra supportrar. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. Vi är mycket tacksamma för din hjälp.

Hjälp djuren

Utredningen ska titta på flera frågor som är mycket viktiga för oss i World Animal Protection. 

Läs mer..