Del 5: Vad tycker vi?

3 tips för djurvänlig turism

Nyheter

Skrivet av

Nu när världen håller på att öppna upp igen efter coronarestriktionerna, kan det bli en nystart för att skapa en varaktig förbättring för de vilda djuren. Dina val som turist är viktiga!

World Animal Protection arbetar för att vilda djur inte ska utnyttjas i turistindustrin. För att kunna stoppa lidandet för djur i turistindustrin samarbetar vi med den globala resebranschen och övertygar reseföretag att förbinda sig att inte erbjuda sina kunder besök på anläggningar som använder sig av vilda djur som underhållning. 

Del 1: Presentation - Djurvänlig turism

Drygt 250 reseföretag runt om i världen har tagit avstånd från det brutala utnyttjandet av elefanter som underhållning i turistindustrin, exempelvis som riddjur åt turister.

I Sverige har nu 25 reseföretag sagt nej till alla former av underhållning med vilda djur i fångenskap. De kommer inte att bidra till att marknadsföra sådana aktiviteter till sina kunder.

Tre tips för att vara en djurvänlig turist:

  1. Välj ett djurvänligt reseföretag.
  2. Titta på vilda djur där de hör hemma: fria i naturen.
  3. Delta inte i turistaktiviteter med vilda djur, som att rida på en elefant ta en selfie med en tiger eller titta på en delfinshow.

Läs mer om djurvänlig turism här. 

Såhär reser du djurvänligt

Läs mer..