Pakistan: Galax hjälper Alba

Pakistan: Galax hjälper Alba

Blogg

Skrivet av

Kommer ni ihåg den glada nyheten i början av året om att tre björnar hade fritagits vid en räd mot en illegalt arrangerad björnkamp?

I maj 2014, genomfördes en liknande räd. Då, för ett år sedan, kunde fyra björnar fritas och föras till tryggheten i reservatet. En av dem är Alba (till vänster i bilden ovan).

Väntar på att få komma ut i det stora reservatet

Alba, vars namn betyder “skymning” är en kraftfull och stark björnhanne som tyvärr har visat en del agressivitet. I sex år levde han med smärtan och skräcken från arenan så det är kanske inte så konstigt att han är arg. Men tack vare stödet från Animal Protectors kunde han till slut fritas och hans nya björnliv utan plågor kunde börja. Albas tid i karantän avslutades och han längtade efter att få komma in till alla de andra björnarna i det stora reservatsområdet. 

galax-incontext

Kompis med Galax

Men Albas agressivitet var ett problem. Man vågade inte släppa in honom till de andra björnarna. Så kom personalen på reservatet på att de kanske kunde sammanföra Alba med Galax, en supersocial och gladlynt 11-årig björnhona. Det gjorde verkligen skillnad. Albas stressade och agressiva beteende har helt försvunnit sedan han började umgås med Galax. Snart kommer de båda att kunna släppas in i reservatets stora avdelning och träffa alla de andra björnarna som redan lever där.

alba-galax-incontext

Tack

Alba och Galax sänder sitt stora tack till alla Animal Protectors som gör deras nya liv möjligt.